havadurum

Çanakkaleli sporcu Zeynep Taşkın, Avrupa ikincisi oldu!

09-12 Mayıs 2014 tarihleri arasında Sırbistan’ın Belgrad kentinde düzenlenen Büyükler Avrupa Taekwondo Şampiyonasına ülkemizi temsilen gitme hakkını kazanan Zeynep Taşkın, Avrupa ikincisi oldu.

546

Çanakkale, spordaki başarılarıyla öne çıkmaya devam ediyor. 09-12 Mayıs 2014 tarihleri arasında Sırbistan’ın Belgrad kentinde düzenlenen Büyükler Avrupa Taekwondo Şampiyonasına ülkemizi temsilen gitme hakkını kazanan Zeynep Taşkın, Avrupa şampiyonasında mücadelesiyle öne çıktı. Rakiplerini sırasıyla yenen Zeynep Taşkın, finalde rakibine yenilerek Avrupa ikincisi oldu.

“Şanlı bayrağımızı dalgalandıracağım”

Çanakkale’yi Avrupa’da başarılarıyla temsil eden Zeynep Taşkın, başarısının ardından konuştu. Taşkın, “İkinci kez büyükler kategorisinde Avrupa şampiyonasına gidiyor olabilmek her sporcunun hayali olduğu gibi benim de hayallerimden birisiydi. Bugün bu başarıya ulaştım ve Sırbistan’da yapılan Avrupa Taekwondo şampiyonasına katıldım büyükler kategorisinde ilk defa Avrupa şampiyonasına katılma heyecanını yaşadım. Çok iyi maçlar çıkarttığımı düşünüyorum Taekwondo da çok iyi sporcuları olan ülkelerin sporcularını yenerek Avrupa ikincisi oldum. İnşallah Dünya Taekwondo şampiyonasında şampiyon olarak şanlı bayrağımızı dalgalandıracağım” sözlerini kullandı.

“Çanakkale’mizin adını her daim duyurarak başarılarına başarı katmaya devam edecektir”

Çanakkale Taekwondo İl Temsilcisi Hasan Altunışık, Zeynep Taşkın’ı tebrik ederek “Büyükler kategorisinde derece yapmanın çok zor olduğunu her zaman söyledik. Biz bu kategoriyi Sporcumuzun Taekwondo’nun kurtlar sofrası diye tabir ettiğimiz klasmanında Avrupa ikincisi olması büyük bir başarıdır. Zeynep yıldızlar kategorisinde Avrupa şampiyonluğu, 5 kez uluslararası şampiyonluğu, Balkan şampiyonluğu ve 8 kez Türkiye şampiyonluğu olan bir sporcumuzdur. Zeynep daha 20 yaşında yolun oldukça başında büyük başarıları bu yaşına kadar sığdırmış nadide bir sporcudur. Zeynep bu süreçte çok büyük başarılara imza attı atmaya devam ediyor. Başarı merdivenlerini azimli ve kararlı bir şekilde çıkmaya devam etmektedir. Sporcumuzun önünde uzun bir zaman var ve ben inanıyorum ki Zeynep en üst çıtaya kadar çıkabilecek teknik ve yeteneğe sahip. Böylelikle Zeynep ülkemizin ve Çanakkale’mizin adını her daim duyurarak başarılarına başarı katmaya devam edecektir. Zeynep’in antrenörü ve bugünlere getiren antrenörü olarak ben, sporcumuzun elde etmiş olduğu bu büyük başarısından dolayı tebrik ediyor başarılarının artarak devam etmesini temenni ediyorum” sözlerine yer verdi.

“Çanakkale’mizi en iyi şekilde temsil etmiş bir sporcumuz”

Milli takım antrenörü, Çanakkale Taekwondo il temsilcisi ve Zeynep’in antrenörü Hasan Altunışık, “Zeynep yaklaşık 15 yıllık bir sporcum Bu spor hayatına pek çok başarıyı sığdırmış bir isim. Ülkemizi ve Çanakkale’mizi defalarca Avrupa ve Türkiye şampiyonluklarıyla en iyi şekilde temsil etmiş bir sporcumuz. Bugün kendi kariyerinin bir üst basamağını çıkararak temsiliyetini en üst mertebeden yapacak” diye konuştu.

Zeynep’e başarılar diledi

Altunışık “Ben sporcum Zeynep’e her zaman şunu söyledim sen gayretli ve azimli çalıştıktan sonra senin önünde, seni yenecek bir sporcu tanımıyorum diye. Her daim söyledim ve sporcumuz gerçekten çok gayretli ve azimli çalışmalar yaparak son zamanlarda yenilmezlik serisi sürdürüyor. Bunun açık örneği ise yapılan Dünya şampiyonaları seçmelerinde kendisi 49 kilo olmasına rağmen 53 kg seçmelerine katılarak bu kilolardaki rakiplerini farklı skorlarla yendi. Bakü’de yapılan Dünya şampiyonasına katıldı. Dünya şampiyonasında sporcumuz ilk defa katıldığı Büyükler kategorisinde bir Dünya şampiyonası tecrübesi yaşamış oldu. Çanakkale’mizin Taekwondo’daki gururu Zeynep, 15 Haziran 2023 tarihinde Konya’da yapılan Üniversitelerarası Dünya Şampiyonası elemelerinde rakiplerini farklı skorlarla yendi ve Üniversiteler arası Dünya şampiyonasına katılma hakkını kazanmış oldu. Sporcumuz yapılacak olan bu şampiyonada ülkemizi ve Çanakkale’mizi en iyi şekilde temsil ederek şanlı bayrağımızı dalgalandıracak ve istiklal marşımızı okutacağı inancındayım. Sporcumuzun da bunu başarabilecek teknik ve bilgi beceriye sahip, donanımlı bir sporcu olması canı gönülden olan inancımla ifade ediyorum. Ben sporcum Zeynep’e şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş