havadurum

Çanakkaleli öğrencilerden çevre sorunu için önemli proje!

Turgut Reis Ortaokulu, geleceğimizi korumak ve çevre bilincini artırmak amacıyla öğrencilerle birlikte Türkiye’yi ilgilendiren çevre sorununa dikkat çekiyor.

525

Çanakkale’deki öğrenciler, çevre sorununa dikkat çekmek ve bilinçlenmek amacıyla projelerle öne çıkmaya devam ediyor. Turgut Reis Ortaokulu, geleceğimizi korumak ve çevre bilincini artırmak amacıyla önemli bir uluslararası iş birliğine imza attı. Avrupa'nın dört bir yanından okulların katılımıyla gerçekleştirilen "Let's Green The Future" eTwinning projesi, öğrencileri arasında çevresel farkındalık ve sürdürülebilir yaşam pratiklerinin geliştirilmesini hedefliyor.

Gelecek için çözümler üretiliyor

Bu kapsamlı projede Turgut Reis Ortaokulu’ndan 6 öğrenci görev aldı. Öğrenciler, küresel iklim krizi, su stresi ve sıfır atık gibi günümüzün en acil çevresel sorunlarına dikkat çekmeyi hedefliyor. Projede öğrenciler, Türkiye, Romanya, İtalya, Slovakya ve Sırbistan'dan akranlarıyla birlikte, çevresel sorunlara karşı bilinçli adımlar atmayı ve çözüm odaklı düşünmeyi öğreniyor.

Çevresel sorumluluk bilinci pekişiyor

"Let's Green The Future" projesi kapsamında öğrenciler, yapay zeka ve çeşitli web 2.0/web 3.0 araçlarını kullanarak çevre dostu projeler geliştirerek, sosyal becerilerini güçlendirmekte ve uluslararası iş birliğinin gücünü keşfetmektedir. Projede yer alan öğrenciler, farklı kültürlerden akranlarıyla etkileşimde bulunarak global bir perspektif kazanmanın yanı sıra, çevresel sorumluluk bilincini de pekiştirmektedir.

Let’s Green The Future projesi nedir?

Turgut Reis Ortaokulu’nun, bu projedeki aktif rolü, çevre koruma konularında liderlik yapma ve çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlama vizyonunu yansıtmaktadır. "Let's Green The Future" projesi, öğrencilerimize çevresel sorunlara karşı duyarlı olmayı, bilimsel düşünmeyi ve teknolojiyi etkili bir şekilde kullanmayı öğretmektedir.

“Yeşil bir gelecek bugünden atılacak adımlarla mümkündür”

Turgut Reis Ortaokulu’nun proje hakkında yaptığı açıklamada; “Geleceği yeşillendirmek için attığımız bu adımlarla, çevre bilincini bir sonraki seviyeye taşımayı hedefliyoruz. Çünkü biz, Turgut Reis Ortaokulu olarak biliyoruz ki; yeşil bir gelecek, bugünden atılacak adımlarla mümkündür” ifadelerine yer verildi.

Proje ekibinde yer alan isimler

Proje Ekibinde yer alan isimler şöyle; Matematik Öğretmeni Funda Gül Çakmak, 6/B Sınıfından Derin Gürler, Abdullah Azimi, Hasan Efe Yıldız, 8/A sınıfından Furkan Efe Billur, 6/C Hüseyin Akif Yıldız, 7/B Güven Kaymak

(ESRA GÜLLER)
Paylaş