havadurum

'Çanakkale Yöresi Halk Oyunları' gösterisi büyük ilgi gördü

Boğazın Efeleri Derneği tarafından düzenlenen Çanakkale Yöresi Halk Oyunları Gösterisi, Kepez Belediyesi’nin katkılarıyla Turan Mildon Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. 20 farklı oyunun sergilendiği gösteriye, halk bilimciler Ömer Gözükızıl ve Mustafa Dinç de konuşmacı olarak katıldı.

1321

Kepez Belediyesi'nin katkılarıyla; Boğazın Efeleri Derneği tarafından düzenlenen Çanakkale Yöresi Halk Oyunları Gösterisinde, on ayrı ekip sahne aldı ve toplamda 96 dansçı performans sergiledi. Çanakkale yöresine ait oyunların çeşitliliğini ve zenginliğini gözler önüne seren gösteri, izleyicilerden büyük alkış aldı. Gösteri sonrasında konuşan Boğazın Efeleri Derneği Başkanı İsmail Akman, bu etkinliğin geleneksel halk danslarının yaşatılması ve yeni nesillere aktarılması için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Çanakkale yöresinin renkli ve coşkulu danslarıyla keyifli anlar yaşayan katılımcılar ve izleyiciler, bu tür etkinliklerin devam etmesini temenni etti. Çanakkale yöresi halk oyunlarının kültürel mirasımızın önemli bir parçası olduğunu belirten halk bilimciler Ömer Gözükızıl ve Mustafa Dinç de bu oyunların araştırılması, korunması ve tanıtılması için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş