havadurum

Çanakkale Valiliği’nden resmi araç kullanımına genelge hatırlatması!

Çanakkale Valiliği, son zamanlarda resmi araçların amacına uygun olarak kullanılmadığına dair şikayetlerin kendilerine ulaştığını duyurdu. Konuya ilişkin genelgeyi yayımlayan Valilik, resmi araçların kullanım kurallarını hatırlattı.

837

Genelgede, resmi araç kullanımına yönelik 237 sayılı Taşıt Kanunu ve 2021/14 sayılı Tasarruf Tedbirleri konulu Cumhurbaşkanlığı Genelgesi hatırlatıldı. Bu kanun ve genelgeye göre, resmi araçların savurganlığa yol açmadan, bütçe olanaklarıyla uyumlu biçimde kullanılması, hizmet aracı olarak kullanılan taşıtların özel işlerde, tatil günlerinde ve personel servis aracı olarak kullanılmaması, hiçbir makam, birim ve şahsın kullanımına tahsis edilmemesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, resmi araçların hizmet dışında veya şahsi hususlarda kullanılması durumunda bir seneye kadar hapis cezası verilebileceği hatırlatıldı.

Çanakkale Valiliği, kamu kaynaklarının maksadına uygun azami tasarruf prensiplerine riayet edilerek kullanılmasının her kamu kurumu ve görevlisi için bir görev ve aynı zamanda bir mecburiyet olduğunu bildirdi. Valilik, konunun sıralı sorumlu amirlerce takip edilerek, gerekli önlemlerin alınması ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesini istedi.

Genelge, Vali İlhami Aktaş imzası ile Valilik tarafından yayınlandı.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş