havadurum

Çanakkale Valiliği’nden açıklama geldi!

Çan'da polisin 'dur' ihtarına uymayan 2 kişiye orantısız güç kullanılmasıyla ilgili 2 polis gözaltına alındı. Gözaltına alınan polislerden biri tutuklandı. Olayla ilgili Çanakkale Valiliği'nden açıklama geldi.

818

Çan'da 11 Mayıs saat 00.30 sıralarında bir trafik kazasına karışan 2 kişi, polisin 'dur' ihtarına uymayarak otomobille kaçmaya başladı. Yaşanan kovalamanın ardından kaçan 2 kişi yakalandı. Daha sonra kaçan şüphelilere orantısız güç kullanılarak müdahalede bulunuldu.

Olay cep telefonu kamerasına yansıdı!

Gerçekleşen olay, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına da yansıdı. Olayın ardından 2 polis açığa alınmasının ardından, görevden uzaklaştırıldı. Haklarında adli ve idari işlem başlatılan 2 polis, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Polislerden biri çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Diğer polis ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

“Hiçbir biçimde kabul edilemez”

Olayın gerçekleşmesinin ardından Çanakkale Valiliği’nden açıklama geldi. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “11.06.2024 Salı günü 00.30 sıralarında Çan ilçemizde meydana gelen bir trafik kazasına karışan ve olay yerinden kaçan şahısların yakalanması sırasında görevli ekiplerimizin yaptığı davranış hiçbir biçimde kabul edilemez. Bu tutumları nedeniyle görevli 2 polis memuru derhal görevden uzaklaştırılmış ve haklarında adli ve idari işlem başlatılmıştır. Çıkarıldıkları mahkemece polis memurlarından biri tutuklanmış, diğeri adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş