havadurum

Çanakkale uluslararası kültürel etkinliklere ev sahipliği yaptı

Avrupa Birliği Erasmus+ KA210 Programı kapsamında yürüttüğü “Different but Equal” projesi, Romanya, Makedonya ve Bulgaristan’dan gelen katılımcılarla başarılı bir şekilde gerçekleşti.

662

Avrupa birliği erasmus+ okul eğitiminde küçük ölçekli ortaklıklar ka210 programı kapsamında hibe alan ve okulların kapsayıcı eğitime yönelik kapasitelerinin geliştirilerek öğrencilerin okul faaliyetlerine katılımının arttırılması, öğretmen ve öğrenciler arasında kültürler arası becerilerin geliştirilmesini hedefleyen ve Milli Eğitim Müdürlüğü AR-Ge birimi öğretmeni Esra Erbaş koordinatörlüğünde yürütülen "Different but Equal" (farklı ama eşit) adlı projenin ilk ziyareti sona erdi.

“Different but Equal" (Farklı ama Eşit) adlı projenin ilk ziyaret kapsamında AR-GE Birimi Öğretmeni Sevilay Ergin rehberliğinde Kepez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Mantı Atölyesi”, Mustafa Kemal İlkokulu Sınıf Öğretmeni Mustafa Çakar eşliğinde “Ebru Atölyesi”, Barbaros Hayrettin Paşa İlkokulu Sınıf Öğretmeni Hakan Tigin ile “Robotik Kodlama ve Müzik Atölyesi” çalışmaları gerçekleştirildi. Ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Birimi öğretmenleri eşliğinde “Çanakkale Şehir Turu”, “Truva Antik Kent”, “Truva Müzesi” ve “Assos Antik Tiyatro” gibi önemli kültürel mekanlar ziyaret edildi. “Different but Equal” projesi, farklı ülkelerin öğrenci ve öğretmenlerini bir araya getirerek eşitlik, kültürel çeşitlilik ve işbirliği ruhunu pekiştirdi. Bu anlamlı etkinlik, öğrencilerin uluslararası deneyim kazanmasına ve kültürel farklılıkları anlama yeteneklerini geliştirmesine katkı sağlamış oldu.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş