havadurum

Çanakkale Turizmine Marmaris’ten Destek

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Çanakkale’nin turizm potansiyelini arttırmak için farklı bölgelerden gelen seyahat acenteleri ile iş birliği içinde. Bu kapsamda Marmaris’te faaliyet gösteren ve bölgeye fayda sağlayacak 35 seyahat acentesi, ÇTSO’yu ziyaret ederek turizm sektöründeki üyeler ile B2B görüşmeler gerçekleştirdiler. Ziyaret, Çanakkale’nin tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması ve turizm hareketliliğinin arttırılması amacıyla düzenlendi.

695

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO), Çanakkale’nin turizm potansiyelini arttırmak için Marmaris’ten gelen seyahat acenteleri ile iş birliği yaptı. Marmaris’te faaliyet gösteren ve bölgeye fayda sağlayacak 35 seyahat acentesi, ÇTSO’yu ziyaret ederek turizm sektöründeki üyeler ile B2B görüşmeler gerçekleştirdiler.

Çanakkale’nin Turistik Yerleri Tanıtıldı

Ziyaret kapsamında seyahat acenteleri, Çanakkale’nin tarihi ve kültürel zenginliklerini yakından tanıma fırsatı buldular. Program, Assos Ören Yeri, Troya Müzesi, Tevfikiye Arkeo-Köy, Çıplak Etno-Köy, Şehitlik ziyareti, Alan Başkanlığında Dalış Turizmi ile sunum alınmasını içeriyordu. Ayrıca seyahat acenteleri, Çanakkale’nin ilçeleri, festivalleri ve yerel etkinlikleri hakkında da bilgi edindiler.

ÇTSO’dan Teşekkür Mesajı

ÇTSO Yönetim Kurulu Sayman Üye Turgay Kılıç, ziyaret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak; Çanakkalemizin turizmini ön plana çıkarmak, turizm hareketliliğini arttırmak için çalışıyoruz. Geçen ay Bulgaristan’dan gelen tur operatörlerine yaptığımız tanıtım etkinliğini bu defa Marmaris Seyahat acentelerinin katılımı ile gerçekleştirdik. TÜRSAB işbirliği ile gerçekleştirdiğimiz programın Çanakkale’miz için hayırlı sonuçlar getirmesini diliyor, emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

ÇTSO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik ise, “Odamız ve TÜRSAB işbirliğinde bugün çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. İlimizden 27 sektör temsilcisi davetimize icabet ederek ikili görüşmelere katıldılar. Güzel dönüşler aldık.” şeklinde konuştu. Ziyarette ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ergun Çağman Esirgemez, TÜRSAB Marmaris BTK Yönetim Kurulu Başkanı Suat Esin ve ÇATOD Başkanı Koray Özcan ile Genel Sekreter Sema Sandal da hazır bulundular.

(Esra Güller)

Paylaş