Çanakkale Troya Kültür Yolu Festivali başladı

Türkiye’nin değerlerini katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 'nin 9'uncusu Çanakkale’de başladı.

3585

Kültür Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen 16 ilde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri 'nin 9'uncusu Çanakkale’de başladı. Festivalde, Çanakkale’nin tarihi ve kültürel zenginlikleri öne çıkarken, şehrin dinamiği de canlanıyor.

Çanakkale dikkat çekmeye devam ediyor

Festivalin açılış töreni, Anadolu Hamidiye Tabyaları’nda gerçekleştirildi. Törene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Batuhan Mumcu, Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. R. Cüneyt Erenoğlu ve diğer protokol üyeleri katıldı. Törenin ardından, protokol üyeleri "Anmak-Anlamak Çanakkale 1915 Sergisi'ni gezerek, Çanakkale'nin tarihi önemine bir kez daha dikkat çekti.

ÇOMÜ katkı sağlamaya devam ediyor

ÇOMÜ, festival kapsamında şehrin kültürel ve sanatsal dokusunu zenginleştirmek amacıyla pek çok mekanda ev sahipliği yapacak. ÇOMÜ’nün Güzel Sanatlar Fakültesi ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi'nden değerli sanatçılar, çeşitli etkinliklerde performans sergileyerek festivale katkı sağlayacak.

Festival, 8 Eylül 2024 tarihine kadar devam edecek ve çeşitli sanat etkinlikleri, konserler, tiyatro gösterileri ve çocuk faaliyetleri ile Çanakkale halkını ve ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş