havadurum

Çanakkale tarihi ve kültürü IMEX Frankfurt'ta tanıtıldı!

Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO), Almanya'nın Frankfurt şehrinde düzenlenen IMEX Frankfurt Turizm Fuarı'na katılarak Çanakkale'nin eşsiz tarihi ve kültürel değerlerini tanıttı.

539

14-16 Mayıs tarihleri arasında Frankfurt'ta gerçekleşen IMEX Frankfurt Fuarı, Avrupa'nın en önemli turizm fuarları arasında yer alıyor. 2023 yılı verilerine göre fuarı 11 bin 764 ziyaretçi ve 3 bin 883 turizm profesyoneli ziyaret etti. ÇARO'yu fuarda Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Müşterioğlu ve Başkan Yardımcısı Ercan Yavuz temsil etti. Heyet, fuar boyunca Türkiye'nin en önemli turizm destinasyonlarından biri olan Çanakkale'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini yurt dışı tur operatörlerine, acentelere ve seyahat profesyonellerine anlattı.

Çanakkale'ye ilgi

ÇARO heyeti, fuarda büyük ilgi gördüklerini ve Çanakkale'ye olan ilginin her geçen gün arttığını belirtti. Heyet, fuarda ziyaretçilerle ve sektör profesyonelleriyle gerçekleştirdikleri görüşmelerde Çanakkale'nin tarihi Gelibolu Yarımadası, Kazdağları, Assos, Troia Antik Kenti, Bozcaada ve Gökçeada gibi önemli turistik destinasyonlarını anlattı. ÇARO heyeti, fuara katılımlarına imkan sağlayan ve her türlü desteği sunan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş'a teşekkür etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş