havadurum

Çanakkale Spor Meclisi toplantısı gerçekleştirildi

Çanakkale Kent Konseyi Spor Meclisi toplantısı düzenlendi. Düzenlenen toplantıda Spor Meclisi Başkanı Fadıl Kurt aday olmayacağını açıkladı.

674

Çanakkale Kent Konseyi Spor Meclisi, yeterli sayıda aday çıkmadığı için seçim yapamadı ve faaliyetine son verdi. Sporla ilgili 133 kuruluşun temsil edildiği mecliste, sadece 14 kuruluş temsilci bildirdi ve 12 temsilci genel kurula katıldı.

Spor Meclisi Başkanı Fadıl Kurt aday olmadı

Spor Meclisi Başkanı Fadıl Kurt, yaptığı konuşmada, dönem içinde yürüttükleri faaliyetler hakkında bilgi verdi. Pandemi nedeniyle toplu alanlarda faaliyet yapamadıklarını, ancak spor olaylarını yakından takip ettiklerini ve sorunları gidermek için ilgili kişilerle toplantılar yaptıklarını belirtti. Kurt, “Ancak, bu süreçte spor kulübü ve derneklerimizden hiçbir şekilde talep ve öneri alamadık. Bizimle birlikte beraber proje üretmek için bir tane spor kulübü kapımızı çalmamıştır.” dedi.

Kurt, ayrıca, Kent Konseyi Spor Meclisi’nin yönetmelik ve çalışma yönergesine göre çalıştığını, bunun dışında herhangi bir faaliyet yürütmesinin söz konusu olmadığını ifade etti. Kurt, “Bundan sonraki süreçte, kulüp ve derneklerimizin bu bilinçle faaliyetlere destek olması ilimiz sporunun faydasına olacaktır.” diyerek, aday olmayacağını açıkladı.

Kent Konseyi Başkanı ilgisizliği eleştirdi

Kent Konseyi Başkanı Ali Çalıdağ ise, sporla ilgili kurum ve kuruluşların, yeterli çoğunlukla, yeterli sayıda adayla gerçekleştirebileceği seçimli bir toplantıyla spor meclisinin her an faaliyete geçirilebileceğini söyledi. Çalıdağ, “Böyle bir sonuç, sayın Fadıl Kurt’un da belirttiği gibi gerek kulüpler, gerekse sporla ilgili kurumlar kendilerini gözden geçirmeli, ortaya çıkan bu ‘ilgisizlik’ durumu değerlendirilmeli ve tartışılmalıdır.” dedi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş