havadurum

Çanakkale ruhu, Ankara’da yaşatıldı

Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği 18 Mart 1915 Çanakkale Kara, Deniz ve Hava Savaşları Zaferi’nin 109. Yılı Kutlama ve Şehitleri Anma Programıyla, Ankara’da Çanakkale ruhunu bir kez daha yaşattı.

935

1995 yılında Ankara’da kurulan ve faaliyetlerine aralıksız devam eden Çanakkale Kültür ve Dayanışma Derneği 18 Mart 1915 Çanakkale Kara, Deniz ve Hava Savaşları Zaferi’nin 109. Yılı Kutlama ve Şehitleri Anma Programı dolayısıyla 16-18 Mart 2024 tarihlerinde, Ankara Arcadium AVM’de ve Anıtkabir’de “18 Mart Zafer Haftası” etkinliklerini gerçekleştirdi.

Önemli bilgiler verildi

Ankara Arcadium Avm’de gerçekleştirilen etkinlikte, Dernek Başkanı Mehmet Ali Atay “18 Mart 1915 kutlamalarının sadece Deniz Zaferi şeklinde değil, Çanakkale Savaşları Kara, Deniz ve Hava Savaşları olarak kutlanması gerektiğini, Çanakkale Savaşları’nda savaşan kadınlarımız hakkında araştırmaların zenginleştirilmesi gerektiğini ve Çanakkale Türküsü’nün Kastamonu yöresine ait olmadığını aksine Çanakkale Türküsü olduğunu” vurgulayan açılış konuşmasının ardından sunuma geçildi.

Sunum dikkat çekti

Doç. Dr. Halil Özcan’ın “Çanakkale Kahramanlığının Atatürk’ün Liderliğine Katkısı” sunumu ile devam eden etkinlik ve 1915 Seddülbahir Ahmet Uslu Savaş Müzesi’nden getirilen materyaller üç gün boyunca katılımcıların incelemesine sunuldu.

Birçok tarihi bilgi verildi

Etkinlik kapsamında ayrıca T.C. İçişleri Bakanlığı Jandarma Genel Komutanlığı Bandosu’nun konseri, T.C. Milli Savunma Bakanlığı Kara Kuvvetleri Bando Komutanlığı’nın “Şehitler Oratoryosu” ile Ankara Kulübü Derneği’nin Seymen ve Çankaya Belediyesi Hoy-Tur Halk Dansları Topluluğu gösterileri, Neşe-i Muhabbet TM Korosu konseri icra edilerek ve katılımcılara Çanakkale Savaşları, Ezineli Yahya Çavuş ve Akif Belgeselleri hakkında bilgiler verildi.

Çelenk konuldu

18 Mart gününe kadar Arcadium AVM’de devam eden etkinliklerin yanı sıra her yıl olduğu gibi, Dernek Anıtkabir’de ziyaret ederek ve mozalesine dernek adına çelenk konularak resmi tören gerçekleştirdi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş