havadurum

Çanakkale'nin Tarihine Yolculuk: ÇATUD'un 61 Yıllık Hikayesi!

Dr. Veysel Tolun'un kaleminden çıkan Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği'nin (ÇATUD) 61 yıllık tarihine ışık tutacak yeni kitap, tarihe ışık tutuyor.

1503

Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği'nin 61 yıllık tarihini konu alan "Çanakkale’nin 61 Yıllık Tanığı Çanakkale Turizm ve Tanıtım Derneği (ÇATUD)" adlı kitap, Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇOMÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Veysel Tolun tarafından kaleme alındı.

Arşiv ve yerel gazeteler tarihi detaylarla aktarıyor

Kitap, 1962 yılında kurulan Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği'nin 61 yıllık tarihini detaylı bir şekilde ele alıyor. Dr. Veysel Tolun'un kıdemli üyelerle yaptığı röportajlar, dernek arşivi ve yerel gazete arşivlerinin taranmasıyla elde edilen bilgiler, okuyucularla buluşuyor. Kitap, derneğin kuruluş yılının 6 Mart 1962 olduğunu ortaya koyuyor.

Derneğin Önemli Dönemleri ve İsimleri

Çalışmada, derneğin ilk sesini Truva Festivali ile duyurduğu 11-18 Ağustos 1963 tarihine kadar olan dönem inceleniyor. İzzet Melih Dilmaç ve Avukat Cahit Altan gibi kentte önemli isimlerin aktif üye olduğu dönem, Hüseyin Uluarslan'ın 25 yıl başkanlık yaptığı önemli bir dönemi içeriyor. Ahmet Kaşıkçı döneminde derneğin odak noktasının Gelibolu Yarımadası olduğu vurgulanıyor ve bu bölgedeki alan klavuzluğu kurumunun hayata geçirilmesi için çabaların anlatıldığı bir bölüm bulunuyor. Kitap, günümüzde İsmet Balkan başkanlığındaki yönetim kurulunun, derneğin zengin tarihini omuzlarında hissederek çalışmalarını sürdürdüğünü belirtiyor.

Çanakkale Turizm ve Tanıtma Derneği'nin tarihindeki önemli figürler ve dönemlerin detaylı bir şekilde ele alındığı kitap, şehrin turizm ve tanıtım alanındaki gelişimine ışık tutuyor.
(Damla Yeltekin)

Paylaş