havadurum

Çanakkale’nin o yolunda yasak!

Çanakkale'den İstanbul ve Ankara'ya dönüş yapacak vatandaşların Ramazan Bayramı tatili trafiğini rahatlatmak amacıyla Eskişehir Valiliği tarafından önemli bir karar alındı.

838

Eskişehir Valiliği, 2024 yılı Ramazan Bayramı tatili ile eğitim-öğretim dönemi ara tatilinin aynı döneme denk gelmesi sebebiyle, vatandaşların 13-14 Nisan 2024 tarihlerindeki dönüşlerinde oluşabilecek trafik yoğunluğunu azaltmak için önlemler aldı. Bu kapsamda, İstanbul ve Ankara illerindeki trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla, Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Ankara güzergahlarında tır, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların seyir yapmaları yasaklanacak.

Yapılan açıklamaya göre, 14 Nisan 2024 Pazar günü saat 05.00'dan itibaren Çanakkale, Balıkesir, Bursa, Bilecik, Eskişehir, Ankara Karayolu'nda seyir halinde bulunan tır, kamyon, çekici ve tanker cinsi araçların Eskişehir sorumluluk bölgesinde kalan kısımlarında seyir yapmaları yasaklanacak. Bu yasaklama 15 Nisan 2024 Pazartesi günü saat 05.00'a kadar sürecek.

Eskişehir Valiliği'nin aldığı bu kararın amacı, özellikle İstanbul ve Ankara illerindeki trafik yoğunluğunu azaltarak vatandaşların güvenli bir şekilde yolculuk yapmalarını sağlamak. Öte yandan, trafik yoğunluğunun en aza indirilmesiyle birlikte, tatil dönüşlerinde yaşanabilecek olumsuzlukların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

(İHA)
Paylaş