havadurum

"Çanakkale'nin Jülide'si" projelere oy istedi

AK Parti ve MHP’nin Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, “Görevim ne olursa olsun bu şehrin Jülide’si olmayı hiçbir zaman bırakmadım. Daha önce ailenize, komşunuza, arkadaşlarınıza inanarak oy atmış olabilirsiniz ama lütfen bu sefer projelere oy atın.” ifadeleriyle Çanakkalelilere seslendi.

1315

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi ve Eski Milletvekili Jülide İskenderoğlu; Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 31 Mart yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi.

Parti binasında düzenlenen basın toplantısına, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, AK Parti Çanakkale İl Başkanı Naim Makas, MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, AK Parti Merkez ilçe Başkanı Aynur Tuna Yavaş, Belediye Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları yönetimi ve partililer katılım sağladı. İskenderoğlu; AK Parti Çanakkale il Başkanlığı binasının önünde yoğun bir kalabalık ile karşılanmasının akabinde il binasında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Konuşmasına diğer partilerin adaylarına başarılar dileyerek başlayan AK Parti Çanakkale Belediye Başkan Adayı Jülide İskenderoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti Belediye Başkan Adayımıza bu inanmış, adanmış, sokağa, sonuna kadar gönlünü vermiş kıymetli arkadaşlarımın önünde başarılar dileyerek sözlerime başlıyorum. Çünkü biz özellikle projelerimizle, yaptıklarımızla, bu şehre vurduğumuz damgalarla konuşacağız. Bundan sonra yapacaklarımızı da hemşehrilerimizin talepleri ile şekillendireceğiz.” dedi.

Çanakkale’nin Jülide’si

21 senedir Çanakkale’de siyaset yaptığının altını çizen İskenderoğlu, “Siyasete başlama sebebim, kendi çocuğum nasıl imkânlara sahipse, Çanakkale’deki tüm çocuklar aynı parklara sahip olsun diyedir. İnanıyorum ki artık Çanakkale’de o güzel parkları yapmak bu şehrin Jülide’sine nasip olacak. Kiminin Jülide kardeşi, kiminin Jülide ablası oldum. Görevim ne olursa olsun bu şehrin Jülide’si olmayı hiçbir zaman bırakmadım. Kime oy verdiğine bakmadan bir ihtiyaç sahibi varsa, ben o gün onun yanındayımdır. 24 saat telefonum hiç kapanmaz, ihtiyacı olan varsa dükkânında tezgâhtarlık yaptığım arkadaşlarım var. Çünkü ben bir esnafım.” şeklinde konuştu.

“Biz bu şehir muhalefetiz demedik, çalıştık”

31 Mart akşamı Belediye Başkanı olursa Çanakkale’yi yeniden inşa edeceklerini aktaran İskenderoğlu, “Bu şehirde biliyoruz ki yapılmış bir sürü güzel çalışma var. Bugüne kadar belediye başkanlığı yapmış herkese ben teşekkür ediyorum. Taş üstüne taş koyanlara teşekkür ediyoruz. Ancak biz, daha fazlasını yapmaya talibiz. Biz yaptıklarımız, yapacaklarımızın gerçekten teminatıdır. Merkez belediyede ‘biz muhalefetiz’ demedik. Bazen açıklamalarda duyuyoruz, ‘ama biz muhalefet vekiliyiz’ diye, biz demedik, 4. Köprüyü yapıyoruz. Çünkü vatandaşımız ne hizmet istiyorsa, Cumhur İttifakı oradadır.” ifadelerini kullandı.

“Bir haftadır hazırlanıyorum”

Adaylığının tebliğ edilmesinin üzerinden yaklaşık bir hafta geçen İskenderoğlu, “Bir haftadır herkes bana ‘ne yapıyorsun’ diyor. Bir haftadır, hazırladığımız projelerin altyapılarını hazırlıyorum. Tüm hemşehrilerimizin kapılarını çalacağım. Bazen esnafımızı ziyaret edeceğiz, bazen çatkapı geleceğiz. Bu süreçte biz hemşehrilerimizle birlikte olacağız, onları dinleyeceğiz. Çanakkale bir turizm şehri ancak sabah 9’da çöp kamyonu geçen bir turizm şehri olmaz. Bunu hep eleştirdim inşallah artık bunu görmeyeceğiz. Çanakkale kültür, sanat, tarih şehri, özel bir şehir. Biz bugüne kadar Çanakkale’ye nasıl hizmet ettiysek, bundan sonra da belediyecilik anlamında hizmet edeceğiz. Bizim hedefimiz hizmet belediyeciliği, belediyeciliğimizi görmek için uzağa gitmeye gerek yok. Bunun en güzelini yapacağız. Cumhur İttifakı teşkilatlarımıza çok güveniyorum…” dedi.

“Bu sefer projelere oy atın”

Seçimin demokratik geçeceğine inandığını söyleyen İskenderoğlu şu ifadeleri kaydetti: “Biliyorum ki Çanakkale kendine yakışanı yapacak, gerginlik olmadan... Biz hizmetlerin, projelerin yarışacağı bir seçim olmasını istiyoruz, tüm hemşehrilerimizden de bunu talep ediyorum. Daha önce ailenize, komşunuza, arkadaşlarınıza inanarak oy atmış olabilirsiniz ama lütfen bu sefer projelere oy atın. Bu sefer bu şehrin gençlerinin geleceğine oy atın. Altyapıdan trafiğe, otoparktan kordonu su basmasına kadar çalışmalarımız var. Sarıçay sorunumuz var, sosyal alana, hayatınıza dokunacak projelerimiz var. Bunları hemen anlatırsam, alırlar diye korkuyorum. Ama yapabilecek gücün bizde olduğunu bildiğimiz için her yerde gönül rahatlığıyla söyleriz. Son olarak; bu görevi bana tebliğ eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkürlerimi iletiyorum.”

Gider: “Çanakkale’nin ilk kadın belediye başkanı”

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ise konuşmasında, “Siyasetin her kademesinde görev yapmış olan dostum, arkadaşım, Jülide İskenderoğlu bizim adayımız. Bu süreçte, bizim başkan adayımız seçim akşamına kadar projeler açıklayacak, yapacağı işleri, Çanakkale’nin nelere layık olduğunu anlatacak. Karşımızdaki aday da son güne kadar hamaset yapacak, altı doldurulmamış sözlerden bahsedecek. Ben Jülide İskenderoğlu ile kazanacağımıza inanıyorum. Önümüzdeki dönemin Belediye Başkanı, Çanakkale’nin ilk kadın belediye başkanı olacaktır. Bununla ilgili hiçbir şüphem yok. İnanıyorum ki belediye başkanı olduktan sonra da şikayet etmeyecek çünkü imkan ve ödenekten şikayet etmeyecek. İmkan veya ödenek aramadan hizmet eden belediye arayanlar, AK Partili belediyelere baksınlar. Yenice’den Evreşe’ye, Ezine’den Karabiga’ya Gümüşçay’a varana kadar. Ödeneği, Çanakkale’den çok düşük olmasına rağmen ne hizmetler üretilebildiğini görmek istiyorlarsa buralara baksınlar. Mazeret, şikayet, hamaset duymak istiyorlarsa Cumhuriyet Halk Partili belediyelere baksınlar.” ifadelerine yer verdi.

“Bulunduğu yerden mutlu olmayanların adayı”

Çanakkale kamuoyundan Jülide İskenderoğlu için destek isteyen Gider, “Bir yanda 'yapacağız' dedikleri 78 projeden 18’ini yapabildiğini iddia eden ve Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk heykelini 10 metre sağa kaydırmayı icraat olarak görenler var. Diğer tarafta bırakın milletvekilliğini, kadın kolları başkanıyken dahi neler yaptığını anlatabilen bir belediye başkan adayımız sahnede olacak. Ben Çanakkale’de değişim isteyen, Çanakkale’ye de hizmet isteyen, Çanakkale’nin bulunduğu yerden mutlu olmayan tüm vatandaşlarımızdan Jülide İskenderoğlu’na ve Cumhur İttifakı'na destek olmalarını bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Makas: “Rüştümüzü ispatladık”

AK Parti İl Başkanı Naim Makas ise, büyük iddialar ortaya koyduklarının altını çizerek şu sözleri söyledi: “Bizler Cumhur İttifakı olarak, Çanakkale’ye sevdalı hemşerilerimizle birlikte Çanakkale’nin yeni yüzyılını inşa etmenin heyecanı içerisindeyiz. Seçim süreci boyunca fikir alışverişinde bulunacak ve projelerimizi hep birlikte hayata geçirme iddiasıyla omuz omuza çalışacağız. Jülide Hanım geçmişte çok güzel işler yapmış ve Çanakkale’nin dertleriyle dertlenip çözmek adına politikalar üreten kıymetli bir yol arkadaşımız, ablamız. Umudumuz odur ki Çanakkale’miz makûs talihinden kurtulsun, sözde değil özde ‘barışın kenti’ olan Çanakkale’nin, gerçekten bir kardeşlik şehri olma yönündeki inşası gerçekleşsin. Bizler umut ediyoruz ki sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada destanlara, zaferlere konu olmuş Çanakkalemiz hak ettiği değere inşallah ulaşabilsin. Çanakkale’nin birçok ilçesinde AK belediyecilik ile gönül ve hizmet belediyeciliğini sahaya yansıttığımızı düşünüyoruz. Cumhuriyet Halk Partisiyle yönetilen bir belediyede ortaya koyduğumuz işlerle, rüştümüzü ispatladığımızı düşünüyorum. Büyük hayaller, büyük iddialar ortaya koyuyoruz. ”

Yıldırım: “Ne gerekiyorsa yapacağız”

Cumhur İttifakı adayları olan İskenderoğlu ile bir başlangıca imza atacaklarını kaydeden MHP İl Başkanı Ali Tuğrul Yıldırım, “Bu başlangıç, Çanakkale’de hizmet yarışının daha ileri noktalara nasıl taşınacağının net şekilde vurgusu olacaktır. Kıymetli hanımefendiyi tebrik ediyorum. Bizlerin tanıdığı ve çok sevdiğimiz bir vekilimizdi. Hanımefendinin adaylık sürecini de ve akabinde kazanacağı belediye başkanlık seçimini de en güzel şekilde tamamlayacağına inancım tam. Bu mücadelede, bugünden başlayarak 31 Mart’a kadar gece gündüz demeden, durmaksızın, şahsim ve teşkilatım adına ne çalışma yapılması gerekiyorsa yapacağımı da taahhüt ediyorum.” dedi.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş