havadurum

Çanakkale'nin Eşsiz Zaferi: Vatandaşlar Anlattı

Çanakkale, her yıl olduğu gibi bu sene de 18 Mart'ı coşkuyla kutlanmaya hazırlanıyor. Yurttaşlar, geçmişin onurlu mirasına sahip çıkarak, 18 Mart'ı anlattı.

592

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'ne sayılı günler heyecan doruğa ulaştı. Kentliler, tarihin önemli bir dönüm noktası olan 18 Mart'ın zafer ve milli mücadele ruhunu mikrofonumuza anlatan vatandaşlar, Cumhuriyet ve Atatürk sevgisini vurguladı.

“18 Mart milletimizi sevince boğmuş bir gün”

Nuray Aşık, Çanakkale Zaferi'nin memleketin kurtuluş günü olduğunu vurgulayarak, “Çanakkale Zaferi, memleketimizin kurtuluş günü. 18 Mart milletimizi sevince boğmuş bir gün. İftihar ediyoruz. Ama Atatürk’ümüz yok. Atatürk olmayınca memleketin boynu bükük. Çanakkale’miz şehir olarak güzel bir şehir ama memleketimizin cahilliği ve kültür yokluğu nedeniyle memleketimize sahip çıkılmıyor” dedi.

“18 Mart Türk milletinin dirilişini ifade ediyor”

Emekli öğretmen Yalçın Solak, 18 Mart'ı Türk milletinin dirilişi olarak tanımlayarak, “18 Mart benim için Türk milletinin dirilişini ifade ediyor. Çökmüş bir imparatorluğun küllerinden yeniden doğması. Aslen Sivaslıyız. 30 yıl İstanbul’da yaşadıktan sonra memlekete gitmek yerine Çanakkale’yi seçtik ve buraya yerleştik. Sivas’ta vatanımız ama Çanakkale’yi öncelikli ve değerli gördük. 18 Mart günü fener alayına da katılacağız. Fener alayı bizim için karanlıklardan çıkmayı ifade ediyor” sözlerine yer verdi.

“18 Mart Mustafa Kemal’in doğduğu gün”

Emekli Öğretmen Nevin Solak ise, Çanakkale'nin Türk milletinin geleceğini şekillendiren bir dönüm noktası olduğunu söyleyerek, “18 Mart, Deniz Zaferleriyle, Çanakkale’nin geçilmeyeceği ve Mustafa Kemal’in doğduğunu anlatan gün. Türk milletinin geleceğini kurtaracak olan yeni komutan 18 Mart’ta doğuyor. Çanakkale kutsal bir şehir. Binlerce şehit vermişiz. Beni bu kente çekende bu oldu. İstanbul’dan Çanakkale’ye şehitlikleri gezmek içingeldikk. Mustafa Kemal’in yaktığı Işık hiçbir zaman sönmeyecek” ifadelerini kullandı.

“Cumhuriyeti seviyoruz”

Şerife Ozar, Çanakkale'ye duyduğu sevgiyi ve Cumhuriyet'e olan bağlılığını dile getirerek, “Çanakkale’yi gerçekten çok seviyoruz. Kadınlar olarak özgürüz. Cumhuriyeti seviyoruz. Cumhuriyet kadınlarıyız. 18 Mart bizim için çok şey ifade ediyor. Cumhuriyetimize ve Atatürk’e olan bağlılığımız hep devam etsin istiyoruz. Gelecek bizi korkutuyor ve üzüyor” dedi.

“18 Mart benim için gurur”

Rana Odabaş ise geçtiğimiz yıl 6 Şubat Kahramanmaraş depremleri nedeniyle etkinliklere katılamadığını ifade ederek, “Bu sene 18 Mart’ın gelmesi için can atıyorum. Çok küçükken Çanakkale’ye etkinlikler için geliyordum. 18 Mart bana gurur ve sahiplik bilinci hissettiriyor. Fener alayını kaçırmayacağım” diye belirtti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş