Çanakkale’nin denizleri gençlere emanet

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), sürdürülebilir çevre bilincini artırmak amacıyla örnek bir projede buluştu.

197

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), deniz ve çevre koruma bilincini artırmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe imza attı. Denizcilik Meslek Yüksekokulu ve Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öncülüğünde düzenlenen "Deniz – Çevre – Yeşil Dönüşüm" etkinliği, kentin doğal hazinelerinden Çardak Kum Adası'nda gerçekleştirildi.

Bir arada temizlik…

Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Yiğit, etkinliğin önemine dikkat çekerek, "İnsanlığın yer kürede varlığını devam ettirebilmesi ancak sağlıklı bir Çevre ve Deniz Ekosistemiyle mümkün olabilir. Çardak Belediyesiyle birlikte gerçekleştirecek projelerin temelini atmak üzere bugün Rektörümüz ve öğrencilerimizle bir aradayız" dedi.

Çaba gösterilmeye devam ediliyor

Denizcilik Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Halit Kuşku, üniversite-toplum işbirliğinin önemine vurgu yaparak, çalışmaları sahaya indirdiklerini ve il-ilçe tüm sahillerin temiz kalabilmesi için çaba gösterdiklerini belirtti.

Tam destek verilecek

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale'nin kültürel, tarihi ve doğal zenginliklerine dikkat çekerek, üniversitelerin sadece eğitim alanında değil, çevre konusunda da aktif rol alması gerektiğini vurguladı. Erenoğlu, gelecekte düzenlenecek benzer çevre etkinliklerine tam destek sözü verdi.

Emeği geçenlere teşekkür edildi

Çardak Belediye Başkanı Metin Semerci ise, etkinliğin Çardak Beldesi ve halkı için taşıdığı öneme değinerek, bu tür çalışmalara desteklerinin süreceğini ifade etti ve emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş