havadurum

Çanakkale’nin antik lezzetleri dikkatleri üzerine çekti!

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Çanakkale’nin geçmişten geleceğe uzanan lezzetleri tanıtıldı.

639

Çanakkale Mutfağı, lezzet ve kültürüyle ön plana çıkmaya devam ediyor. Geçmişten geleceğe Çanakkale lezzetlerinin tanıtıldığı panel, Çanakkale’yi kültür ve lezzet anlamında öne çıkarıyor. Türk Mutfağı haftası kapsamında Çanakkale Troya düzenlenen panel, çok sayıda kişinin ilgisini çekti.

Çanakkale’nin antik lezzeti…

Düzenlenen etkinlik İl Kültür ve Turizm müdürü Çağman Esirgemez’in konuşmasıyla başladı. Daha sonra Çanakkale Gastronomi Derneği başkanı Kubilay ÖBen Çanakkale Mutfağı isimli sunumuyla Çanakkale’nin lezzetleri keyifli bir sunumla tanıtıldı. Panelde, Çanakkale Mutfak kültürü ayrıntılı olarak tartışıldı. Panel sonunda, Çanakkale Gastronomi Derneği başkanı Kubilay Özben’in yaptığı antik Roma keki tadımı yapıldı.

Çok sayıda kişi katılım sağladı

Troya Müzesi Müdürü Rıdvan Gölcük’ün moderatörlüğünü yaptığı panele, Çanakkale Gastronomi Derneği başkanı Kubilay Özben, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekan yardımcısı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlker Tunceri, Carne Restaurant Mutfak şefi Ramazan Ertürk, Yıldız Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Osman Demirci katıldı.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş