havadurum

Çanakkale’nin 22 yıllık Belediye Başkanı Ülgür Gökhan veda etti

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, son meclis toplantısı olan Çanakkale Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısında, veda niteliğinde bir konuşma gerçekleştirdi. Artık devir teslim yapmanın zamanı geldiğini dile getiren Başkan Gökhan; “Çanakkale’de, yani cennette yaşarken mutlu olun” dedi. 

1174

Çanakkale Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın, son meclis toplantısı olması nedeniyle duygu dolu geçti. Başkan Gökhan, veda niteliğinde yaptığı konuşmasında; “Burada temel olan bir şey var; biz belediye meclisi olarak hepimiz Çanakkale halkının kaynaklarını kullandığımızın farkındayız. Her bir kuruş bizim değil, Çanakkale halkına ait olduğuna dair inancımız hepimizde var. Bence alnımızın açık, başımız dik olmasının gerekçelerinden biri budur. Hiç kimsenin bu konuda hiçbirimize bir şey söyleme hakkı yoktur, bundan dolayı hepinize teker teker teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Gerçekten barış hakim oldu”

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyesi Mart Ayı Meclis Toplantısı’nda, herkese göstermiş oldukları emeklerden dolayı teşekkürlerini ileterek; “Öncelikle Çanakkale halkına bize bu görevi verdikleri için teşekkür etmek istiyorum. Burada demokrasinin gereği; Burada ben ve sizler Çanakkale halkı tarafından görevlendirildik, bu mecliste, hep beraber Çanakkale halkına hizmet etmek için kararlar aldık. Kararlar alınırken, tartıştık, en iyi kararı vermek için çabaladık ama şunu açık bir şekilde söyleyebilirim ki; bu meclis gerçekten Çanakkale’nin, halkın, toplum yararına kararlara imza atmıştır. Hiç kimse cinsiyeti, siyasi kimliğinden dolayı ötekileştirilmeye uğramadı. Barışın Kenti dediğimiz bu kentte, gerçekten barış hakim oldu ve bugüne kadar geldik” diye konuştu.

“Bu benim için duygusal bir meclis”

Son meclis toplantısının kendisi için duygusal bir anlam taşıdığını dile getiren Gökhan; “Bu benim için duygusal bir meclis; 22 yıldır belediye başkanlığı görevimi yapıyorum, dört dönem seçilerek geldim ve bu süre zarfında da olabildiğince kentteki yatırımları özellikle çevre yatırımlarını tamamlamak için çalıştık, çabaladık. Gerçekten şu anda çevre yatırımları noktasında Çanakkale’nin eksiği kalmamıştır diyebiliriz; iki tane atık su artırma tesisimizi, içme suyu arıtma tesisimizi tamamladık, çeşmelerimizden içilebilir su akmakta. Çanakkale Belediyesi’nin bütçesini verimli kullandık, israf etmedik. Buna hepimiz dikkat ettik. Bence başarılı bir beş yıl geçirdiğimizi söyleyebilirim. Bu kente yaptıklarımız, olumlu işler varsa, tamamı bu meclis tarafından karar verilmiştir. Eğer eksik ya da hata varsa bunun sorumluluğu bana aittir çünkü bu belediyenin başkanı benim” ifadelerini kullandı.

“Artık benim de devir teslim yapma zamanım geldi”

“Artık benim de devir teslim yapma zamanım geldiğini düşündüm, kendim isteyerek, belediye başkan adaylığında aday olmadım” diyen Gökhan; “Benim siyasi partim Cumhuriyet Halk Partisi, o noktada ben yine partimin adayının seçilmesi için elbette ki çalışmalarda yer alacağım ama yine seçim sürecine, bütün siyasi parti adaylarına aynı esnek, sevecen, destekleyici her türlü katkıyı vermeye de hazırım, hiç kimseyi bu kentin içerisinde, siyasetini, propagandasını yapma noktasında herkes eşittir, taktir Çanakkale halkının olacak, bu noktada mührü, seçilecek olan arkadaşımıza, gönül rahatlığı içerisinde vereceğiz. 22 yıllık bir başkanlık geçmişi olan biri olarak, kim olursa olsun, eğer benden bir destek isterse, bilgimden faydalanmak isteyen olursa, seve seve herkese bu bilgi birikimi aktarırım” şeklinde konuştu.

“Selamlaşabilme noktasında ayrılıyoruz, bu çok önemli”

Sokakta, kafede, düğünlerde yine yan yana olacaklarını belirten Gökhan; “Bizim aldığımız kararları uygulayan belediye çalışanlarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çanakkale belediye personellerimiz Türkiye’nin en tecrübeli personelleri olduğunu düşünüyorum. Burada temel olan bir şey var; biz belediye meclisi olarak hepimiz Çanakkale halkının kaynaklarını kullandığımızın farkındayız. Her bir kuruş bizim değil, Çanakkale halkına ait olduğuna dair inancımız hepimizde var. Bence alnımızın açık, başımız dik olmasının gerekçelerinden biri budur. Hiç kimsenin bu konuda hiçbirimize bir şey söyleme hakkı yoktur, bundan dolayı hepinize teker teker teşekkür ediyorum. Bundan sonraki yaşantınızda başarılar diliyorum. Sonuç itibariyle bu kentte yaşamaya devam edeceğim ben, yine birlikte olacağız, karşı karşıya geleceğiz; lokantada, kahvede, düğünde. Biz birbirimizi gördüğümüz zaman selamlaşabilme noktasında ayrılıyoruz, bu çok önemli. Çanakkale’de, yani cennette yaşarken mutlu olun” dedi.

Yoğun bir katılımın sağladığı toplantı, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

(DİLAN KAYNAK)

(HABER MERKEZİ)
Paylaş