havadurum

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi 1 Milyon 357 Bin 77 Kişiye Sağlık Hizmeti Sundu

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, geçen yıl 1 milyon 357 bin 77 hastaya sağlık hizmeti sunarak bölgedeki önemli bir sağlık merkezi konumunu korudu.

562

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, 2023 yılında toplamda 1 milyon 357 bin 77 kişiye sağlık hizmeti sunarak önemli bir başarıya imza attı. Bu rakam içerisinde 271 bin 13 acil servis ve 1 milyon 86 bin 64 poliklinik hasta yer alıyor. Hastanede yataklı servislerde takip ve tedavi edilen hastaların sayısı ise 31 bin 798'i buldu.

Hizmet Kapasitesi ve Donanım

99.925 metrekarelik arsa alanı ve 73.639 metrekarelik kapalı alana sahip olan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi, toplamda 545 yatak kapasitesine sahip. Hastanede 15 donanımlı ameliyathane salonu, 6 doğum salonu ve 103 yoğun bakım yatağı bulunuyor.

Başarılı Ameliyatlar ve Doğumlar

Hastanede bir yılda 41 bin 368 ameliyat başarıyla gerçekleştirildi. Ayrıca, bebek dostu ve anne dostu hastane kriterlerine uygun doğum salonlarında 1253 anne adayı bebeklerine kavuştu.

Yoğun Bakım ve Tedavi

Yoğun bakım alanında da başarılı bir performans sergileniyor. Yoğun bakım uzmanları, anestezi uzmanları ve tecrübeli yoğun bakım sağlık personeli ile birlikte 5643 hastanın tedavisi ve takibi yapıldı.

Başhekimin Açıklaması

Hasta ve hasta yakınlarına kaliteli, konforlu ve güvenli sağlık hizmeti sunmayı ilke edinen Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, hastanenin bölgenin en iyi sağlık merkezi olma hedefine doğru emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Keser, sağlık hizmetlerini en üst seviyeye taşımak için yönetici ekibi ve sağlık kadrosuyla birlikte azami gayret gösterdiklerini ifade etti ve çalışma arkadaşlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş