havadurum

Çanakkale KOM’dan silah operasyonu

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda 13 adet tabanca fişeği, 6 adet av tüfeği, 1 adet boş tabanca şarjörü, 1 adet kurusıkı tabanca ve şarjörü, 44 adet kurusıkı tabanca fişeği, 285 av fişeği ve 4 adet tüfek şarjörü ele geçirildi.

710

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri silah ticareti suçu kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında il merkezi ve ilçelerde eş zamanlı planlı operasyon düzenledi.

Konu ile ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“İl Emniyet Müdürlüğümüz KOM Şube Müdürlüğümüzce Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığının koordinesinde 6136 SKM/12. Maddede yer alan Silah Ticareti suçu kapsamında yürütülen soruşturma kapsamında; 31.01.2024 günü soruşturmaya konu 2 (iki) adet ARA YAKALAMA yapılmış olup, bu yakalamalarda da toplamda 2 (iki) adet Ruhsatsız Tabanca ve 2 (iki) Adet Şarjör ile 12 (on iki) adet Tabanca Fişeği ele geçirilmiş;

05.06.2024 günü ilimiz ve ilçelerimizde yapılan Eş Zamanlı Planlı Operasyon kapsamında da halen başka suç kapsamında TUTUKLU bulunan B.G. ile birlikte şüpheliler G.Ö. - B.Ö. - S.S. - R.A. - C.C. - E.Ç. - A.K. - İ.S. ve K.E. isimli şahıslar yakalanarak Gözaltına alınmıştır. Şüphelilerin adreslerinde ve araçlarında yapılan aramalarda toplamda; 13 adet tabanca fişeği, 6 adet av tüfeği, 1 adet boş tabanca şarjörü, 1 adet kurusıkı tabanca ve şarjörü, 44 adet kurusıkı tabanca fişeği, 285 av fişeği ve 4 adet tüfek şarjörü ele geçirildi.

Şüphelilerden G.Ö. - B.Ö. ve S.S. isimli şahıslar 07.06.2024 günü Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığında MEVCUTLU olarak hazır edilmiş; B.Ö. ve S.S. isimli şahıslar hakkında verilen ADLİ KONTROL Kararı verilerek serbest bırakılmış olup, G.Ö. isimli şahıs hakkında verilen TUTUKLAMA Kararı gereğince 07.06.2024 günü Çanakkale Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.”

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş