Çanakkale Kent Konseyi Eylül’de seçime gidiyor

Çanakkale Kent Konseyi, 28 Eylül 2024 Cumartesi günü, saat 12:00’de Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Kültür Merkezi Salonu’nda Seçimli Genel Kurul yapacak.

497

Çanakkale Kent Konseyi, 28 Eylül 2024 Cumartesi günü saat 12:00’de Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim Binası Kültür Merkezi Salonu'nda Seçimli Genel Kurul toplantısını gerçekleştirecek.

Kent Konseyi Yönetmeliği'ne göre, seçime katılacak kurum ve kuruluşların temsilci isimlerini, Genel Kurul tarihinden en geç 5 gün önce, yani 23 Eylül 2024 saat 17:30’a kadar Kent Konseyi sekretaryasına yazılı olarak bildirmeleri gerekiyor.

Eğer ilk toplantıda çoğunluk sağlanamazsa, ikinci toplantı 12 Ekim 2024 tarihinde aynı yer, saat ve gündem ile gerçekleştirilecek.

Kent Konseyi’nden yapılan açıklamada; “Kent Konseyi Yönetmeliği’ne uygun olarak hazırlanan Çanakkale Kent Konseyi Çalışma Yönergesi Madde 11/5 “Seçimli Genel Kurullarda kurum ve kuruluşlar temsilci isimlerini Genel Kurul tarihinden en geç 5 gün öncesine kadar yazılı olarak Kent Konseyi sekretaryasına bildirmek zorundadır aksi halde oy kullanamazlar. Temsilci bildirimleri kurum ve kuruluşların antetli kağıdına yazılmış (antetli kağıtları yoksa mühürlenmiş olarak) ve yetkililer tarafından imzalanmış bir yazıyla bildirilir. Dernekler buna ilave olarak yönetim kurulunca alınmış temsilci kararının fotokopisini de yazılarına ilave ederek bildirimde bulunmak zorundadırlar.

Genel Kurul, Yürütme Kurulu tarafından 20 gün önce toplantı yeri, saati, günü ve gündemiyle birlikte SMS, E-mail, whatsapp, yerel gazetelerde ilan gibi ispat edici yöntemlerden biri veya bir kaçı üzerinden duyurularak toplanır. Ayrıca toplantı yeri, günü, saati ve gündemi Çanakkale Kent Konseyi sosyal medya araçları üzerinden de duyurulur. Hükmü gereğince yapılmaktadır” denildi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş