Çanakkale kabuğuna sığmıyor

Çanakkale, jeopolitik ve sosyopolitik yapısının yanı sıra, yaşanan nüfus artışı problemiyle beraber Türkiye'nin en çok göç alan şehirlerinden biri haline geldi.

10712
Türkiye'nin son zamanlarda nüfus alanında oldukça artış göstermesiyle beraber Çanakkale; konumu, doğal güzellikleri, sakinliği ile dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün tamamlaması ve hizmete açılmasıyla beraber, ulaşım alanında kolaylık sağlamasıyla, tercih edilen noktalar biri haline dönüştü.


Türkiye genelinde nüfus artışının göçmenlerle beraber oldukça yükselişe geçmesi, yerleşim alanlarında problemler yaşanmasını da beraberinde getirdi. Çanakkale de son zamanlarda gerek konumu, gerek tarihi yapısı, gerek sosyoekonomik yapısıyla beraber değerlenmeye başlayan şehirler arasında yerini aldı. Oldukça popüler hale gelen Çanakkale, sevilen bir şehir olmasının yanında problemleri de beraberinde doğurmaya başladı. Kentlilerin en muzdarip olduğu konulardan biri de yerleşim alanlarının yeterli olmaması. Kentliler tarafından tepkilere neden olan problemin başında, nüfusun fazla, konutun ise az olması nedeniyle ihtiyacı karşılamıyor olması. Esenler 60 metrelik yol mevkiinde devam etmekte olan inşaat ve yerleşim planının daha sonra ki dönemde nereye doğru kayacağı ise Çanakkaleliler tarafından merak edilen konulardan biri haline geldi. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, tüm Türkiye'de olduğu gibi Çanakkale'de yeni bir imar planlaması ve düzenlemelere gidilmesi beklenirken, şehrin bu alanda kısıtlı olmasıyla beraber, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi-Kalabaklı mevkiinin çözüme uygun olduğu ve imara açılması gerektiği düşünülüyor. Konuya ilişkin yetkililerin bir an önce soruna el atması, imar ve yerleşim alanında nasıl bir yol izleyecekleri ise Kentliler tarafından merakla bekleniyor.
Paylaş