Çanakkale iş dünyası Gelibolu’da deneme dalışı yaptı

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu, Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı'nı ziyaret etti ve Arıburnu SS Milo Batığı'na düzenlenen deneme dalışı organizasyonuna katıldı.

4027

Gerçekleştirilen organizasyonda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Başkan Yardımcıları; Ersin Kahraman ve Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyeleri; Turgay Kılıç, Ahmet Çelik ve Akın Yalman ile Genel Sekreter Sema Sandal hazır bulundu.

“Çanakkale’de turizmi 12 aya yayma potansiyeli olan eşsiz bir destinasyon”

Organizasyon hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Gelibolu Tarihi Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir Haziran ayı Meclis toplantımıza konuşmacı olarak katılmış ve Gelibolu Tarihi Sualtı Parkını bizlere tanıtmıştı. O kadar heyecanlandık ki hemen ziyaret etmek istedik ve Sayın İsmail Kaşdemir’in bizim için düzenlediği programa katıldık. Kilitbahir Kalesi, Mehmetçik Feneri ve Sualtı Müzesini ziyaret ettik. SS Milo Batığına dalış gerçekleştirdik. Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı, Çanakkale’de turizmi 12 aya yayma potansiyeli olan eşsiz bir destinasyon. Kısa bir sürede Dünyanın en çok ziyaret edilen sualtı parkı olacağına inanıyoruz. Çanakkale Savaşları’nın izlerini su altında keşfetme imkanı sunan, benzersiz bir tarihi ve turistik mekan. Sadece tarih meraklıları için değil, aynı zamanda dalış tutkunları için de büyük bir cazibe merkezidir. Alan Başkanımız Sayın İsmail Kaşdemir’i Tarihi Alan’ın gelişim ve tanıtımına verdiği emek ve gayretli çalışmaları için tebrik ediyorum. Ayrıca bizlere gösterdiği nazik ev sahipliği için kendisine, Gelibolu Tarihi Sualtı Parkı Koordinatörü Sayın Yusuf Kartal’a ve tüm uzman ekibine, dalış eğitmenlerine çok teşekkür ediyorum.” dedi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş