havadurum

Çanakkale Hava Durumu 8 Mart

Çanakkale’de ilkbaharın müjdecisi 8 Mart, yağmurlu ve bulutlu bir havayla karşılıyor bizi. Peki, bu özel günde hava durumu nasıl olacak? İşte en güncel bilgilerle hazırladığımız tahminler!

417

Çanakkale, tarihinin en önemli günlerinden birini daha karşılarken, gökyüzü de bu özel güne eşlik ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, Çanakkale’de yaşayanlar ve bu özel günü kutlamak için şehri ziyaret edecek olanlar, hava durumunu merak ediyor. Biz de sizler için en güncel ve doğru hava durumu tahminlerini bir araya getirdik.

Hava Durumu Tahmini

Çanakkale’de 8 Mart sabahı, parçalı bulutlu bir gökyüzüne uyanacağız. Gün boyunca bulutların arasından güneşin yüzünü göstermesi beklenirken, sıcaklıkların 9 derece civarında seyredeceği tahmin ediliyor. Ancak, gün içinde %87 ihtimalle yağmurun da bizlere eşlik etmesi bekleniyor. Yani, şemsiyelerinizi yanınızdan ayırmayın!

Sıcaklık Değerleri

Günün en yüksek sıcaklığı 9 derece olarak öngörülürken, gece saatlerinde ise sıcaklığın 3 dereceye kadar düşmesi bekleniyor. İlkbaharın serin yüzünü hissedeceğimiz bu günde, sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olmakta fayda var.

Yağmur ve Rüzgar

Çanakkale’de yağmur, gece saatlerinde başlayacak ve öğle saatlerine kadar yerel olarak etkisini gösterecek. Rüzgar ise, saatte 15-30 km hızla esecek ve yağmurun etkisini artırabilecek. Bu nedenle, dışarı çıkarken rüzgar ve yağmura karşı korunaklı giysiler tercih etmek iyi bir seçenek olabilir.

Gün Batımı ve Şafak Vakti

Güneş, 8 Mart’ta Çanakkale’de 07:36’da doğacak ve 19:14’te batıyor olacak. Gün batımını izlemek için, yağmurun dinmesini umut ederek, güzel bir manzara noktasını şimdiden belirlemekte fayda var.

Çanakkale’de 8 Mart’ta, baharın gelişini müjdeleyen yağmurlu ve bulutlu bir hava bizleri bekliyor. Bu özel günde, hava durumuna dikkat ederek planlarınızı yapın ve ilkbaharın taze enerjisini hissetmeye hazır olun

(YUNUS ERZİNCANLI)
Paylaş