havadurum

Çanakkale Hava Durumu 28 Şubat

Çanakkale’de 28 Şubat 2024 Çarşamba günü hava durumu verileri saatlik olarak açıklandı. Çanakkale’de yaşayan binlerce kişi hava durumu verilerini ilgiyle takip ediyor. Özellikle son günlerde sıcak ve bir o kadar kapalı olan havanın ardından gözler 28 Şubat 2024 Çarşamba gününe çevrildi. Peki Çanakkale’de Çarşamba günü hava nasıl olacak? Sıcaklık en yüksek kaç derece olması bekleniyor? İşte yanıtı…

682

Çanakkale’de bugün hava durumu nasıl olacak? Sıcaklık kaç derece olacak? Yağmur yağacak mı? Çanakkale’de yaşayanlar, bu soruların yanıtını merak ediyor. Özellikle son günlerde sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, rekor kırmasına neden oldu. Çanakkale’de bugün ölçülen sıcaklık, Şubat ayı için tarihi bir değer. Peki Çanakkale’de bugün hava durumu nasıl olacak? İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verileri…

Çanakkale’de Çarşamba Günü Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Çanakkale’de 28 Şubat 2024 Çarşamba günü hava çok bulutlu olacak. Sıcaklık en yüksek 19°C, en düşük ise 8°C olması bekleniyor. İl genelinde yağmur yağması beklenmiyor. Rüzgar saatte değişkenlik göstererek esecek. Nem oranı ise %80 olacak.

Çanakkale’de Sıcaklık Rekor Kırdı!

Çanakkale’de son günlerde yaşanan sıcak hava, rekor kırmaya devam ediyor. Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü, 28 Şubat 2024 Çarşamba günü saat 14.00 itibarıyla il merkezinde ölçülen sıcaklığın 19°C olduğunu duyurdu. Bu değer, Çanakkale’de Şubat ayında bugüne kadar ölçülen en yüksek sıcaklık olarak kayıtlara geçti.

Çanakkale Meteoroloji Müdürü Ahmet Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Çanakkale’de son bir haftadır etkili olan yüksek basınç sistemi, sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkardı. Bugün ölçülen 19°C, Şubat ayı için rekor bir değer. Bu sıcaklık, Çanakkale’de 1991-2020 yılları arasında ölçülen ortalama sıcaklığın 10°C üzerinde. Bu durum, küresel ısınmanın etkilerini gösteriyor” dedi.

Yılmaz, sıcak havanın önümüzdeki günlerde de devam edeceğini, ancak hafta sonundan itibaren hava sıcaklığının düşmeye başlayacağını söyledi.

Çanakkale’de Hava Durumu İçin Öneriler

Çanakkale’de yaşayanlar, sıcak havanın keyfini çıkarmak için dışarı çıkarken, bazı önlemler almayı da ihmal etmemeli. İşte Çanakkale’de hava durumu için öneriler:

  • Sıcak havada vücut sıvı kaybını önlemek için bol bol su içmeli, alkollü ve kafeinli içeceklerden uzak durmalı.
  • Güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korunmak için güneş kremi kullanmalı, şapka ve gözlük takmalı.
  • Sıcak havada kalp, tansiyon ve solunum rahatsızlığı olanlar, aşırı yorulmamalı, doktor tavsiyesine göre hareket etmeli.
  • Sıcak havada beslenmeye dikkat etmeli, hafif ve sulu gıdalar tercih etmeli, ağır ve yağlı yemeklerden kaçınmalı.
(HABER MERKEZİ)
Paylaş