havadurum

Çanakkale Hava Durumu 28 Ocak

Çanakkale’de yaşayanlar, Ocak ayının son haftasında sıcaklık değerlerinin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle bahar havası yaşadı. Peki, 28 Ocak 2024 Pazar günü Çanakkale’de hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji’den son dakika uyarısı geldi mi? İşte detaylar…

938

Çanakkale, Türkiye’nin en güzel şehirlerinden biri olarak biliniyor. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Çanakkale, aynı zamanda iklimiyle de dikkat çekiyor. Çanakkale, Akdeniz ve Karadeniz iklimleri arasında bir geçiş bölgesinde yer alıyor. Bu nedenle, yılın her mevsimi farklı hava koşulları yaşanabiliyor.

Çanakkale’de 28 Ocak 2024 Pazar günü hava durumu, çok bulutlu ve 9 derece olacak. Meteoroloji, rüzgarın kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak esmesi nedeniyle Çanakkale için hava durumu uyarısı yaptı.

Çanakkale’de 28 Ocak 2024 Pazar Günü Hava Durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Çanakkale’de 28 Ocak 2024 Pazar günü hava durumu, çok bulutlu olacak. Günün en yüksek sıcaklığı 9 derece, en düşük sıcaklığı ise 4 derece olarak ölçülecek. Nem oranı yüzde 72, UV indeksi ise 2 olacak.

Meteoroloji’den Çanakkale İçin Hava Durumu Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Çanakkale için hava durumu uyarısı yaptı. Buna göre, rüzgarın kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (30-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar nedeniyle, deniz ulaşımında, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Çanakkale’de Ocak Ayının Hava Durumu Nasıl Geçti?

Çanakkale’de Ocak ayının hava durumu, mevsim normallerinin üzerinde seyretti. Ocak ayının ilk haftasında sıcaklık değerleri 10-11 derece arasında değişirken, ikinci haftasında 11-13 derece, üçüncü haftasında 12-13 derece, son haftasında ise 9-11 derece olarak ölçüldü. Ocak ayında Çanakkale’de yağışlı gün sayısı ise 8 olarak kaydedildi.

Çanakkale’de Şubat Ayında Hava Durumu Nasıl Olacak?

Çanakkale’de Şubat ayında hava durumu, Ocak ayına göre daha soğuk ve yağışlı olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün tahminlerine göre, Şubat ayında Çanakkale’de en yüksek sıcaklık 11 derece, en düşük sıcaklık ise 2 derece olacak. Şubat ayında Çanakkale’de yağışlı gün sayısı ise 12 olarak öngörülüyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş