havadurum

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri, 6 Şubat İçin Yürüdü

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri İskele Meydanı’na sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. 

954

Çanakkale Emek ve Demokrasi Güçleri 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depreminin yıl dönümünde Golf Aile Çay Bahçesi’nden İskele Meydanı’na sessiz yürüyüş gerçekleştirdi. İskele Meydanı’nda yapılan açıklamada deprem öncesi ve sonrası yapılan ihmallere tepki gösterildi. Yürüyüşe, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Belediye Başkan adayı Av. Muharrem Erkek, demokratik kitle örgütleri ve depremzedeler katıldı.

“Kurum’un itirafına göre ise 130 binin üzerinde canımız, 6 Şubat Depremlerinde aramızdan koparıldı”

Yapılan açıklamada, “Takvimler bugün 6 Şubatı, bir yıl önce hepimizi yasa boğan bir acıyı gösteriyor. Yaşadığımız bu coğrafyanın tarihi her zaman acıların, yıkımların, felaketlerin tarihi oldu. Çok acı gördük. Çokça çile çektik. Bundan bir yıl önce, 6 Şubat 2023’te hepimizin yüreğine kordan bir ateş düştü. Sadece Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Malatya, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Kilis, Elâzığ ve Diyarbakır değil, hepimiz derin bir acıyla sarsıldık, yıkıldık. Şaibeli resmi rakamlara göre 53 binin, dönemin Çevre Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un itirafına göre ise 130 binin üzerinde canımız, 6 Şubat Depremlerinde aramızdan koparıldı. En yakınlarımızı ve dostlarımızı kaybettik” denildi.

“Yıkımın sebebi ne tek başına depremdir ne de binalardır”

“Aradan bir yıl geçse de ne yasımız bitti” sözlerine dikkat çekilerek, “Ne acımız ne de öfkemiz dindi. Bilim insanlarının, meslek odalarının, bizzat devletin resmi kurumlarının raporlarında, gerekli önlemler derhal alınsa ölümlerin yaşanmayacağı defalarca vurgulandı. Buna rağmen; ülkeyi yönetenler her seferinde üç maymunu oynadı. 1999 Marmara depreminden 24 yıl sonra gerçekleşen 6 Şubat Depremleri, üstümüzün yani mevcut devlet organizasyonunun altımızdan çok daha çürük olduğunu gösterdi. Bir yıl önce yaşadığımız yıkımın sebebi ne tek başına depremdir ne de binalardır” diye belirtildi.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş