havadurum

Çanakkale Eceabat’ta saman balyasından 27 kaçak göçmen çıktı

Çanakkale Eceabat’ta kaçak göçmen operasyonu gerçekleştirildi. Kamyon kasasında samanların içine saklanmış 27 göçmen ve göçmen kaçakçısı olduğu iddia edilen 7 kişi de gözaltına alındı.

1480

Çanakkale’nin Eceabat ilçesinde jandarma ekipleri, bir kamyonda yabancı uyruklu 27 kişiyi ve onlara yardım eden 7 göçmen kaçakçısını gözaltına aldı. Olayda kullanılan 3 araç da el konuldu.

Operasyon Kireçtepe Jandarma Şehitliği Mekanında Yapıldı

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Gelibolu Yarımadası’nda yer alan Küçükanafartalar köyü Kireçtepe Jandarma Şehitliği mevkisinde operasyon düzenledi. Operasyonda, bir kamyonda 26’sı Afganistan, 1’i İran uyruklu olmak üzere toplam 27 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenlerin, Yunanistan’a geçmek için kaçak yollarla Türkiye’ye girdikleri belirlendi.

Organizatörler Gözaltına Alındı

Operasyonda ayrıca, önlerinde bulunan ve bu grupla bağlantılı oldukları tespit edilen iki araç da durduruldu. Araçlarda bulunan F.M, E.Ö, D.Y, R.A, R.J, M.M. ve İ.E.K. isimli şahıslar, göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Operasyon sırasında kullanılan 3 araç yediemin otoparkına çekildi.

Ayvacı Geri Gönderme Merkezine teslim edilecekler

Kaçak göçmenler, jandarma tarafından yapılan işlemlerin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edilecekler. Organizatörlerin ise jandarmadaki işlemleri devam etmektedir. Çanakkale'deki bu operasyon, göçmen kaçakçılığına karşı etkili bir mücadeleyi temsil etmektedir.(Haber Merkezi)

Paylaş