havadurum

Çanakkale Devlet Hastanesi organ bağışında Türkiye 2’incisi oldu

Organ bağışının önemine dikkat çekmek için her yıl 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağışı Haftası’nda, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Türkiye 2’incisi oldu. 

1235

Organ bağışı, birçok insanın hayatını kurtarabilecek ve yaşam kalitesini artırabilecek bir sosyal sorumluluktur. Ancak ülkemizde kadavradan organ bağışı oranı oldukça düşüktür. Organ Bağışı Haftası kapsamında Bursa Bölge Koordinasyon Merkezi bünyesinde Bursa Şehir Hastanesi Kongre Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Çanakkale adına İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk başta olmak üzere sağlık yöneticileri, yoğun bakım ve nefroloji uzmanları katıldılar. Toplantıda, 2023 yılı donör sayıları ile Türkiye’deki tüm kamu ve özel hastaneler arasından Türkiye 2’incisi olarak büyük bir başarıya imza atan Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nin yöneticileri, organ bağışı koordinatörü ve çalışanları teşekkür belgelerini aldılar.

Kamu ve özel hastaneler arasından Türkiye 2’incisi

Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi 2023 yılı donör sayıları ile Türkiye’deki tüm kamu ve özel hastaneler arasından Türkiye 2’incisi olarak büyük bir başarıya imza attı. Bu başarıda en büyük pay sahibi olan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış ve Nakil Koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü, koordinatörlük çalışanı Gönül Pınarcıoğlu ve İdare adına hastane Başhekim Yardımcısı Anestezi Uzman Hekimi Yener Tutaş teşekkür belgelerini aldılar.

Hastaların yaptığı konuşmalar duygusal anlar yaşattı

Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk başarılı çalışmalarından dolayı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi başta olmak üzere başarılı hastanelerin koordinatörlerine belgelerini takdim ederek tebrik etti. Organ nakli ile hayata tutunan diyaliz hastalarını sırayla yaptığı konuşmalar katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Yüksek katılımlı bölge toplantısı toplu fotoğraf çekimiyle son buldu. Baştürk toplantı sonrası ödül alan Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi yöneticileri ile organ doku bağış ve nakil koordinatörü Uzm. Dr. Azem Ülkü ve koordinatörlük çalışanlarını başarılarından ve ulvi hizmetlerinden dolayı tebrik etti. (Yunus Erzincanlı)

Paylaş