havadurum

Çanakkale depremi için Prof. Dr. Naci Görür'den değerlendirme

Çanakkale'de dün akşam saatlerinde meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremin ardından, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Yenice-Gönen fayı üzerinde gerçekleştiğini belirtti.

583

Çanakkale'de meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki depremi değerlendiren İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depremin Yenice-Gönen fayı üzerinde olduğunu belirtti. Görür, "Bu fayda en son deprem 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde oldu. Stres birikiminin olduğu bir bölge böyle görece küçük depremler beklenir." ifadelerini kullandı.

Stres Birikiminin Etkisi

Görür'e göre, Çanakkale'nin Yenice ilçesinde dün saat 21.38'de meydana gelen deprem, 10 kilometre derinlikte gerçekleşti ve çevre illerde de hissedildi. Bursa'da ise sarsıntı nedeniyle korkuya kapılıp 2. kattan atlayan bir kişi hayatını kaybetti.

Güvenlik Önlemleri ve Bilinçlendirme

Deprem uzmanları, benzeri olayların tekrarlanmaması için halkın deprem bilincinin artırılması gerektiğini vurguluyor. Prof. Dr. Görür, böyle bir bölgede yaşayan insanların deprem hazırlıklarını gözden geçirmesi gerektiğini belirtiyor.

Yeniden Yapılanma ve Önlemler

Çanakkale ve çevresindeki bölgelerde alınacak güvenlik önlemleri ve yapılanma planlarının önemi, yaşanan depremle bir kez daha ortaya çıktı. Uzmanlar, yerel yönetimlerin bu konuda daha etkin adımlar atması gerektiğini ifade ediyor.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş