Bandırma-Bursa-Yenişehir-Osmaneli Hızlı Tren Projesi, tamamlandığında Ankara-Bursa ve Bursa-İstanbul arasını yaklaşık 2 saat 15 dakikaya indirecek. 201 km uzunluğundaki hat, saatte 200 km hızla elektrikli ve sinyalli çift hatlı hızlı tren için planlandı. Projenin, TCDD tarafından altyapı çalışmaları tamamlanan 56 km’lik Bursa-Yenişehir kesiminde 11 tünel, 9 viyadük, 59 köprü ve menfez yer alıyor. Bandırma-Bursa ve Yenişehir-Osmaneli kesiminde ise altyapı ve üstyapı çalışmaları AYGM tarafından yürütülüyor.
Çanakkale, Bandırma’ya sadece 164 km uzaklıkta olmasına rağmen hızlı tren yatırımlarından yararlanamıyor. Bu durum, bölge için büyük bir eksiklik olarak görülüyor. 1915 Çanakkale Köprüsü, Çanakkale Limanı, organize sanayi bölgeleri ve Biga gibi Marmara Bölgesi’nin önemli ekonomik merkezleriyle iç içe olan şehir, hızlı tren bağlantısıyla büyük ekonomik kazanımlar elde edebilir. Hızlı tren projelerinin bir an önce başlatılması, Çanakkale’nin bölgesel kalkınmasını destekleyecek önemli bir adım olması bekleniyor.
Uzmanlar, Çanakkale’ye hızlı trenin getireceği ekonomik ve sosyal faydaların göz ardı edilmemesi gerektiğini belirtiyor. Bu konuda Çanakkale’yi temsil eden ve yöneten yetkililer ile milletvekillerinin harekete geçmesi ve bununla ilgili kamuoyu yaratması şehrin kalkınmasını destekleyecek önemli bir adım olacaktır. Hızlı trenin hayata geçmesi, Çanakkale'nin bölgesel ulaşım ağını güçlendirerek, ekonomik büyümesine de büyük katkı sağlayacaktır.
(ERHAN TAYLAN)
En iyi site deneyimi sağlamak için 🍪 çerezlerden faydalanıyoruz. Detaylı bilgi için lütfen tıklayınız.