havadurum

Çanakkale’de Yangın Sonrası Tohum Desteği

Çanakkale’de Temmuz ve Ağustos aylarında meydana gelen orman yangınları, hem doğayı hem de insanları derinden etkiledi. Yangından zarar gören köylülerin tarımsal faaliyetlerine devam edebilmeleri için devlet ve hayırseverler tarafından bir milyon liralık tohum yardımı yapıldı.

1441

Çanakkale’de Temmuz ve Ağustos aylarında çıkan orman yangınlarından zarar gören köylere, devletin tüm kurumları tarafından yardımlar ulaştırılmaya devam ediyor. Yangın sonrası tarımsal faaliyetlere devam edebilmeleri için çiftçilere bir milyon liralık tohum yardımı yapıldı.

Tohum Desteği ile 2 Bin 550 Dekarlık Alan Ekilecek

AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, yangın sonrası tohum desteği ile ilgili yaptığı açıklamada, 10 köydeki 94 üreticinin toplamda 61 tonluk tohum desteğinden yararlandığını belirtti. Gider, “Bu sayede 2 bin 550 dekarlık alanda tekrar ekimler gerçekleşebilecek. Hemşehrilerimizi gelecek yıl da tarımsal faaliyetlerin içinde tutmak için tohum desteği son derece önemli” dedi.

Yangınlar Çanakkale’yi Derin Bir Üzüntüye Boğdu

Gider, bir ay arayla gerçekleşen her iki yangının, Çanakkale’de yaşayan herkesi derin bir üzüntüye boğduğunu ifade ederek, “Yangında kaybettiğimiz doğal floramızı telafi etmenin bir yolu olmasa da, köylerimizde oluşan hasarı mümkün mertebede en aza indirmek için yoğun bir gayret gösteriyoruz” diye konuştu.

(Saim Tunçman)

Paylaş