havadurum

Çanakkale’de “Tuza Dikkat Haftası” etkinliği gerçekleştirildi

Tuz tüketimine dikkat çekilerek sağlıklı beslenme alışkanlıklarının teşvik edildiği etkinlik, 17 Burda Alışveriş Merkezi'nde gerçekleşti.

857

Çanakkale Sağlık İl Müdürlüğü, 20-26 Mayıs tarihleri arasında “Tuza Dikkat Haftası” kapsamında bilinçli tüketim konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla bir etkinlik düzenledi. Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi ile Merkez Toplum Sağlığı Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, 23 Mayıs 2024 tarihinde 17 Burda Alışveriş Merkezi’nde (AVM) düzenlendi.

“Tuza Dikkat Haftası” kapsamında Sağlık İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “AVM içinde bulunan yemek hizmeti veren işletmelerde stantlar kurularak vatandaşlara aşırı tuz tüketiminin sağlık üzerine etkileri anlatıldı. Ayrıca günlük tüketilmesi gereken tuz miktarı hakkında bilgilendirme yapıldı. Etkinlik boyunca, tuza dikkat çekmek amacıyla sunumlar gerçekleştirildi ve vatandaşlar bilinçli tüketim alışkanlıkları konusunda bilgilendirildi” ifadelerine yer verildi.

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen bu etkinlik, toplum sağlığını korumak ve bilinçli beslenme alışkanlıklarını teşvik etmek adına büyük bir öneme sahiptir. Tuz tüketimine dikkat çekilerek, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon ve böbrek problemleri gibi sağlık sorunlarının önlenmesine katkı sağlamaktadır. Toplumun bu konuda bilinçlenmesi, sağlıklı beslenme alışkanlıklarının geliştirilmesi ve yaşam kalitesinin artırılması açısından son derece önemlidir. Sağlık İl Müdürlüğü tarafından ilimizde yapılan bu etkinlikler, sağlıklı bir toplum oluşturmak ve sağlık sorunlarını minimize etmek adına önem taşımaktadır.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş