havadurum

Çanakkale'de; Troya’dan Cumhuriyete 100. Yıl Yürüyüşü Gerçekleşti

Çanakkale Valiliği himayelerinde düzenlenen yürüyüşe Vali İlhami Aktaş ve eşi, Cumhuriyet Başsavcısı, İl Milli Eğitim Müdürü ve çok sayıda öğretmen katıldı.

808

Cumhuriyetin Yüzüncü Yılı etkinlikleri kapsamında Çanakkale’de “Troya’dan Cumhuriyete 100. Yıl Yürüyüşü” düzenlendi. Erenköy’den başlayan ve Halileli Şehitliği Kahramanlar çeşmesinde son bulan yürüyüşe il protokolü ve eğitim camiası yoğun ilgi gösterdi.

Vali Aktaş’tan Öğretmenlere Teşekkür

Yürüyüşün ardından okul müdürleri ve öğretmenler bir araya gelerek sohbet eden Vali İlhami Aktaş, öğretmenler ve okul idarecilerine herhangi bir talepleri olup olmadığını sorarak, çalışmalarında başarılar diledi. Vali Aktaş, “Troya’dan Cumhuriyete 100. Yıl Yürüyüşünün gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Troya’dan Cumhuriyete 100. Yıl Yürüyüşünün Ayrıntıları

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen yürüyüşe; Vali İlhami Aktaş ve eşi Songül Aktaş Hanımefendi, Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin ve eşi Nagihan Şahin, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Hasan Ergüven, okul müdürleri ve çok sayıda öğretmen katıldı. Fotoğraf çekiminin ardından son bulan yürüyüş; Troya’nın tarihi ve kültürel mirasını Cumhuriyet’in değerleriyle buluşturdu.(Damla Yeltekin)

Paylaş