Çanakkale'de Tarımsal Üretim Planlaması için toplantılar düzenlendi

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, 16-20 Eylül 2024 tarihleri arasında il genelinde yapılan 40 toplantıda, 2025-2027 yıllarını kapsayan Tarımsal Üretim Planlaması ve yeni destekleme modellerini ele aldı. Toplantılara 633 kişi katıldı.

205

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, il genelinde gerçekleştirilen toplantılar hakkında bilgi verdi. 16-20 Eylül 2024 tarihleri arasında düzenlenen toplantılar, Tarımsal Üretim Planlaması, Yeni Üretim Destekleme Modeli ve İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik gibi önemli konuları kapsıyordu. Toplantılara, il müdürü, Ziraat Odası başkanları, ilgili şube ve ilçe müdürleri, personel, muhtarlar ve üreticilerin katılımıyla toplam 633 kişi iştirak etti.

Türkarslan, bu toplantıların tarımsal üretim ve yönetim açısından büyük bir önem taşıdığını vurgulayarak; “16-20 Eylül 2024 tarihleri arasında İlimiz genelinde İl Müdürümüz, Ziraat Odası Başkanlarımız, İlgili Şube/İlçe Müdürlerimiz, ilçe müdürlüğü personelimiz, muhtar ve üreticilerimizin katılımlarıyla; Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren

Tarımsal Üretim Planlamasına göre 2025-2027 yıllarını kapsayan; Yeni Üretim Destekleme Modeli, Tarımsal Üretim Planlaması, ÇKS kayıt işlemleri ve yönetmelik değişikliği ile Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren "İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik ile ilgili konuların görüşüldüğü toplam 40 toplantı düzenlenmiş olup, yapılan toplantılara 633 kişi katılmıştır” dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş