Çanakkale'de tarım etkinliği ve sertifika töreni

Çanakkale'de, "İyi Tarım Uygulamaları Kapya Biber Yetiştiriciliği Projesi" ve "Yerli ve Milli Çeşitlerle Yağlık Ayçiçeği Tarımının Geliştirilmesi Projesi" çerçevesinde düzenlenen tarla günü etkinliği, Vali Doç. Dr. Ömer Toraman'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

1157

Çanakkale'nin tarım sektörü, yeni üretilen projelerle daha da ileriye taşınıyor. Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman'ın katılımıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü ve Çanakkale İl Özel İdaresi destekleriyle yürütülen "İyi Tarım Uygulamaları Kapya Biber Yetiştiriciliği Projesi" ve "Yerli ve Milli Çeşitlerle Yağlık Ayçiçeği Tarımının Geliştirilmesi Projesi" kapsamındaki etkinlikler Merkez Kumkale köyünde bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlikte, kapya biber hasadı ve sertifika töreni ile tarla günü etkinlikleri düzenlendi.

Etkinlik programına Çanakkale Valisi Doç. Dr. Ömer Toraman, İyi Tarım Uygulamaları ve Organik Tarım Daire Başkanı Dr. Başak Egesel, Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Trakya Tohum A.Ş yetkilileri, TKDK İl Koordinatörü Hasan İskender, Ziraat Odası Başkanı Ufuk Ünver, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Onur Sinan Türkmen, Köy Muhtarı Hüseyin Beyden ve üreticilerin katılımlarıyla gerçekleşti.

Sertifika töreni ve tarımda sürdürülebilirlik

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Müdürü Nazan Türkarslan etkinlik ile ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Türkarslan; “Yerli Ve Milli Çeşitlerle Yağlık Ayçiçeği Tarımının Geliştirilmesi Proje"mizden faydalanan üreticimize ait ayçiçek tarlasını ziyaret ederek, hem proje hakkında hem de üretim ve verim konularında detaylı bilgilendirmelerde bulunduk.

Ardından, 'İyi Tarım Uygulamaları Kapsamında Kapya Biber Yetiştiriciliği Projesi' çerçevesinde biber yetiştiriciliği yapan üreticimizin Kapya Biber üretim alanında gerçekleştirdiğimiz incelemeleri ve Kapya Biber Hasadını başarıyla tamamladık. Bir diğer önemli konumuz ise 'Zirai İlaç Ambalaj Atıklarının Toplanarak Bertarafı Projesi'. Bu proje hakkında da üreticilerimize belirli zamanlarda detaylı bilgilendirmeler yaptık. Son olarak, Kumkale köyünde düzenlediğimiz Sertifika Töreni etkinliğinde, İyi Tarım Uygulamaları yapan üreticilerimize 'İyi Tarım Uygulamaları Sertifikasını takdim ederek, hep birlikte, tarımda daha sürdürülebilir ve verimli sonuçlar elde etme yolunda attığımız adımları kutladık. Katılımınız ve desteğiniz için teşekkür ederim" dedi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş