havadurum

Çanakkale'de suç oranı düşük ama kadına şiddet yüksek!

Şiddeti Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Çanakkale Müdiresi Nuray Gümrükçü, bu sene Çanakkale’de 3 bin 598 'kadına şiddet kaydı' aldıklarını ifade etti.

1745

ŞÖNİM Çanakkale Müdiresi Nuray Gümrükçü; Çanakkale Valiliği, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü paydaşlığında yürütülen ‘Kadına Yönelik Şiddet Haberlerinde Sıfır Tolerans’ projesinin bugün gerçekleşen tanıtım toplantısına katılım sağladı.

8 senedir Çanakkale’de ŞÖNİM Merkezi olduğunu belirten Gümrükçü şu ifadeleri kaydetti: “Sayılar gerçekten çok yüksek. Bu kente rağmen, yani suç oranının çok düşük olmasına rağmen bizde sayılar her gün biraz daha artıyor. Çanakkale’de 2023 senesinde 3 bin 598 tane işlem yapılmış. Bunlar kayda giren aktif şiddet. Kuruma gelip; yardım ve destek isteyenler. Bu kadar kadın demiyorum, aynı kişi için birden fazla işlem de yapılabiliyor.”

“Bize hiç yakışmıyor”

Çanakkale’de 20’den fazla kurum ile işbirliği içerisinde olduklarını ve ciddi çalışmalar yaptıklarını aktaran Gümrükçü, “Her 3 ayda bir kurumlar ile bir araya geliyoruz ve bu kentte şiddeti önlemek için neler yapabiliriz diye konuşuyoruz. Birçok hizmet var bu kentte ama ona rağmen şiddete engel olamıyoruz. Kadın cinayetleri son 5 yılda 6 tane, diyeceksiniz çok az. Ama bu bize hiç yakışmıyor.” şeklinde konuştu.

(Sevi Gözay Uğurlu)

Paylaş