havadurum

Çanakkale'de Sahte İlan Dolandırıcılarına Polis Operasyonu: 2 Tutuklama!

Çanakkale'de, sahibinden.com ve Facebook Marketplace üzerinden yayınladıkları sahte ilanlarla vatandaşları dolandıran 2 kişi, başarılı bir operasyonla yakalandı.

1015

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonla, internet üzerinden sahte ilanlar vererek vatandaşları dolandıran 2 kişi yakalandı ve tutuklandı.

Sahte İlanlarla Dolandırıcılık Faaliyetleri

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sahibinden.com ve Facebook Marketplace gibi platformlarda oluşturulan sahte ilanlar üzerinden iletişime geçerek vatandaşları kandıran şüphelilerin faaliyetlerini tespit etti. Şüphelilerin, kapora adı altında para talep ederek haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Operasyon ve El Konulan Malzemeler

Merkez ve Biga ilçelerinde gerçekleştirilen operasyon sonucunda 9 kişiye işlem yapıldı. Operasyonda, suçta kullanıldığı değerlendirilen 4 telefon, 1 dizüstü bilgisayar, 3 sim kart, 1 sim kart adaptörü ve 9 banka kartına el konuldu.

Tutuklamalar ve Adli Süreç

Gözaltına alınan 3 şüpheli, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Mahkemede 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşları bu tür dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş