havadurum

Çanakkale’de sağlık hizmetlerinin kapsamı genişliyor! Evde Hemodiyaliz Hizmeti başladı

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırma konusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Ev hemodiyaliz hizmetinde ilk başvurusu alınan hasta olan Mehmet Baki Kıvan’a uzman hekim desteği ve gerekli eğitimlerin ardından ev konforunda diyaliz uygulaması gerçekleştirildi.

442

Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk ve beraberindeki heyet Ev Hemodiyaliz Hizmetinde ilk başvurusu alınan hasta olan Mehmet Baki Kıvan’ı evinde ziyaret etti. Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Huriye Ünal, Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Başhemşiresi Sibel Yiğit, Devlet Hastanesi’nin deneyimli uzman hekimi Nefrolog Uzm. Dr. Ali Değirmenci ve görevli sağlık personelinin de hazır bulunduğu ziyarette, evde diyaliz hizmeti almak için başvuran Mehmet Baki Kıvan ve yakınlarına gerekli eğitimler verildi.

ÇANAKKALE’DE BİR İLK

Çanakkale’de bir ilk olan uygulama ile uzman hekim desteği ve gerekli eğitimlerin tamamlanmasıyla hastalara evinin konforunda ancak hastane ortamını aratmayacak şekilde hizmet vermeyi amaçladıklarını belirten Çanakkale İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, diyaliz hastası Mehmet Baki Kıvan ve yakınlarıyla da bir müddet sohbet etti.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş