havadurum

Çanakkale’de randevu bulmak da tedavi olmak da güç!

Vatandaşların sıklıkla yaşadığı ‘hastanelerde randevu bulamıyoruz’ sorunu, Çanakkale’deki hastanelerde de karşımıza çıkıyor.

2086

Türkiye’de çoğu vatandaşın şikayetçi olduğu ciddi bir sorun haline gelen, ‘polikliniklerde randevu bulamama problemi’ Çanakkale’de de yaşanıyor. Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi kardiyoloji bölümünden randevu almak isteyen hastalar ‘Aradığınız klinikte alınabilir randevu bulunamamıştır’ ibaresiyle karşılaşıyorlar. Farklı polikliniklerde de benzer randevu problemleri yaşanıyor. Hastalar ancak birkaç hafta sonraya randevu alabiliyorlar. Kimi bölümlerde randevu bulma zamanı bir aya kadar uzayabiliyor.

Randevu bulduktan sonra da uzun süre bekleme sorunu yaşanıyor

Hastanelerde randevu alamama sorunu, yalnızca Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’nde değil, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Araştırma Hastanesi’nde de yaşanıyor. Randevu saatinde doktor kapısında bekleyen hastalar, kimi zaman muayene olmak için bir saat kadar bekliyorlar. Bu durum, özellikle çevre ilçelerden gelen hastaları mağdur ettiğinden dolayı doktor kontrolü için bir kez daha kent merkezine gelmek zorunda kalıyorlar. Hasta sayısının çok olması, vatandaşları da doktorları da mağdur ediyor.

Ulaşım da problemler arasında!

Hastanede randevu probleminin güç olmasının yanı sıra özellikle Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi’ne ulaşım problemi de vatandaşın gündeminde. Otobüs ve sefer sayısının az olmasından dolayı vatandaşlar randevu saatinden fazlasıyla erken bir saatte hastaneye ulaşmak için yola çıkıyorlar.Tedavi olmak için uzun süre bekleyen hastalar bu durumdan oldukça şikayetçi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş