havadurum

Çanakkale’de Özel Eğitim Gereksinimi Olan Öğrencilere Ağız Sağlığı Projesi

ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi ve Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü, özel eğitim gereksinimi olan öğrencilere ağız sağlığı eğitimi ve uygulaması sunan bir proje başlattı. Proje, Kepez Özel Eğitim Meslek Okulu’nda gerçekleştiriliyor.

1010

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ve Çanakkale İl Millî Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle özel eğitim gereksinimi olan öğrencilere yönelik ağız sağlığı projesi başlatıldı. Proje, Çanakkale Kepez Özel Eğitim Meslek Okulu’nda uygulanıyor.

Projenin Amacı ve Kapsamı

Projenin adı “Çanakkale’de Yaşayan Bir Grup Özel Gereksinimli Bireyde Ağız Hijyen Alışkanlıklarının Uygulanabilirliği ve Aktarımı ile Ağız Sağlığının Değerlendirilmesi” olarak belirlendi. Projenin yürütücüsü ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Rüya Sessiz, araştırmacıları ise Prof. Dr. İlgi Tosun, Doç. Dr. Berkant Sezer ve Dr. Öğr. Üyesi Gizem Ayan.

Projenin amacı, özel eğitim gereksinimi olan öğrencilere ağız hijyeni bilgisi vererek ağız sağlığının arttırılması, ağız sağlığı ve tedavi gereksiniminin belirlenmesi, öğrenciler ve aileleriyle yakın ilişkiler kurarak dental tedavilere ulaşmakta yaşanan süreç ve beklentilerin birinci elden tespit edilmesi.

Projenin Süresi ve Ziyareti

Proje, Aralık 2023 ile Eylül 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Projenin hayata geçirildiği Kepez Özel Eğitim Meslek Okulu’nu ziyaret eden ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlgi Tosun, projenin başarılı olması temennisinde bulundu. Okul Müdürü Recep Girgin ise projeye katkı sunan ÇOMÜ Diş Hekimliği Fakültesi’ne teşekkür etti.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş