havadurum

Çanakkale'de Ormanlık Alanlara Giriş-Çıkışlar Yasaklandı!

Çanakkale'de orman yangınları riski nedeniyle 1 Haziran-15 Eylül arası ormanlık alanlara giriş yasaklandı. Tedbirler sıkılaştırıldı, görevliler haricinde girişler yasaklandı.

605

Çanakkale Valiliği, yaz aylarındaorman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması beklendiğinden Çanakkale ili dahilindeki ormanlık alanlara görevliler dışında 1 Haziran-15 Eylül tarihleri arasında girişler yasaklandı.

Çanakkale Valiliği, orman yangınlarına karşı alınan yeni tedbirleri açıkladı. Yüksek sıcaklık, aşırı rüzgar ve düşük nem gibi yüksek risk taşıyan meteorolojik şartların beklenmesi nedeniyle, 1 Haziran'dan 15 Eylül'e kadar Çanakkale'deki ormanlık alanlara görevliler dışında girişler yasaklandı. Bu karar, 6831 sayılı Orman Kanunu çerçevesinde alındı.

Ekipmanlar her an hazırda!

Orman yangınları ile mücadele kapsamında, Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirler uygulanacak. Çanakkale İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, orman yangınlarında kullanılabilecek dozer, greyder, loder, treyler, itfaiye aracı ve arazöz gibi her türlü araç ve gerecin göreve hazır bekletilmesini sağlayacak. Bu araçlar, kritik hava şartlarında her an kullanılmak üzere hazır bulundurulacak ve orman idaresinin talebi üzerine derhal temin edilip nakledilecek.

Köy halkına duyurulacak!

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, orman yangınlarına sebebiyet verenlerin tespiti amacıyla gerekli önlemlerin alınacağı ve şüphelilerin tespiti halinde kanunda öngörülen yasal işlemlerin uygulanacağı belirtildi. Ayrıca, ilgili hususların kaymakamlıklarca köy halkına duyurulması gerektiği ifade edildi.

Görevli elemanlar teyakkuzda!

Çanakkale ili 2024 Yılı Orman Yangınları Mücadele Komisyon Kararı ile belirlenmiş olan tedbirler kapsamında, tüm iletişim araçları kullanılarak vatandaşların orman yangınları riski konusunda bilgilendirilmesi sağlanacak. Orman yangınlarıyla mücadelede, kamu kurum ve kuruluşlarda bulunan araçlar ve görevli elemanların her an hazır tutulması zorunlu olacak.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş