havadurum

Çanakkale'de organik tarımın yeni yüzü...

Çanakkale Tarım İl  Müdürü Nazan Türkarslan, ‘Seralar Kaplansın, Üretim Şahlansın Projesi’ kapsamında yenilenen serasında üretim yapan Hanife Kartal’ı ziyaret etti. 

719

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürü Nazan Türkarslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Lapseki Meslek Yüksekokulu Organik Tarım Bölümü öğrencisi olan Hanife Kartal’ın marul ve salatalık seralarını ziyaret etti. Genç çiftçi Kartal, hasar gören örtü altı materyalleri sera naylonlarını yenileyerek üretimine devam ediyor. Kartal’ın yetiştiridiği salatalık, marul, şeftali, bezelye ve taze fasulye gibi ürünler zincir marketler ile Lapseki Pazarı’nda tüketiciler ile buluşuyor.

Türkarslan, seraları inceledi

Türkarslan ve beraberindekiler; su israfının önüne geçilmesi ve su verimliliği sağlanması amacıyla, sera üst kontrüksiyona monte edilen çatı olukları ve tahliye borularıyla, yağmur tanklarına taşınan suyun, seraya tekrar kazandırılması sistemiyle 300 metrekarelik açık alanda Hidroponik Sistem üzerinde kurulan seralarda incelemelerde bulundu.

“Bol ve bereketli üretimler diliyoruz”

Ziyaret sonrası Müdürlüğün sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Üretim ve pazarlama sürecinin her aşamasını kendileri takip eden aile işletmemize üretime verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyor bol ve bereketli üretimler diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş