Çanakkale’de müzik şöleni

Violonist Birol Aydın ve Perküsyon Sanatçısı Engin Gürkey, 27 Eylül Cuma günü Kepez Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezinde Vurmalı Sazlar ve Solo Keman İçin Eserler isimli bir konser verecek. Sanatçılar 28 Eylül Cumartesi günü ise Nedime Hanım Konağında Atölye Çalışması gerçekleştirecek.

636

27 Eylül Cuma günü Kepez Turhan Mildon Kültür ve Sanat Merkezinde saat 19.00’da Violonist Birol Aydın ve Perküsyon Sanatçısı Engin Gürkey tarafından Vurmalı Sazlar ve Solo Keman İçin Eserler isimli konser verecek. Aydın ve Gürkey tarafından 28 Eylül Cumartesi günü ise Nedime Hanım Konağında saat 10.00’da atölye çalışması gerçekleştirilecek.

ENGİN GÜRKEY (Perküsyon Sanatçısı, Eğitmeni ve Besteci)

1967 yılında İstanbul’da doğan Engin Gürkey, müzik eğitimine 1976 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı Vurmalı Çalgılar Bölümünde Yücel Berrak ile başladı. 1992 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarından mezun olan sanatçı, aynı yıl bu kurumda Sanatçı Öğretim Elemanı olarak göreve başladı. 1994 yılında İ.Ü.D.K. Vurmalı Çalgılar Bölümünde Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Klasik vurmalı çalgıların yanında Türk, Latin Amerika ve Afrika vurmalı çalgıları da kullanan sanatçı, stüdyo müzisyenliğinin yanı sıra, 2000 yılında başlattığı Engin Gürkey Perküsyon Topluluğu ve Engin Gürkey Ensemble ile birçok konser ve festivale katıldı.

1992 yılında İstanbul Vurmalı Çalgılar Topluluğu’nu, 2006 yılında ülkemizin ilk bayan perküsyon topluluğu olan Zilli’yi, 2012 yılında da “İstanbul Ritim Tiyatrosu”nu kurdu.

2000 yılında akademik ve amatör perküsyon ve ritim programına katkıda bulunmak amacıyla başlattığı ‘’Gürkey Perküsyon Atölyesi’’ adı altında Dünya Perküsyon ve Ritimleri için yazdığı eğitim programı: Akademik ve Amatör ‘’Ritimce’’ iki ayrı formasyonda, Anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite ile birçok konservatuvar, kolej, devlet okulu ve kültür merkezlerinde yer almaktadır.

2004 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi ‘’Miam’’ Perküsyon bölümünün kurulması aşamasında, adlığı davet üzerine bölümün ilk eğitmeni ve Dünya Perküsyon&Ritimleri için yazdığı kendi eğitim programı ile birbirinden değerli öğrenciler yetiştirdi.

BİROL AYDIN (Müzisyen-Violonist)

1987 yılında Eskişehir’de doğan Birol Aydın, 2009’da Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuarı Müzik Bölümü’nde Hale Basmacıoğlu ile keman çalışmalarını sürdürdüğü süreçte Sergei Kravçenko, Itzhak Rashkovsky, Ani Schnarch, Dora Schwarzberg ve Mihail Gotsdiner’in keman uzmanlık kurslarına aktif olarak katıldı.

2011'de Moskova Çaykovski Devlet Konservatuarı’nda, Prof. Mikhail Gotsdiner'in sınıfında başladığı lisansüstü eğitimini, 2018'de Sanatta Yeterlik derecesi alarak bitirdi.

Öğrenimi süresince Prof. N. Kogan, Prof. G. Şirinskaya, Prof. A. Skanavi, Prof. A. Bonduryanski ve Prof. S. Pişugin gibi önemli isimlerle oda müziği çalışan Aydın, Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Müzik Bölümü Yaylı Çalgılar Anasanat Dalında öğretim görevlisi olarak görev yapıyor.

Keman ve Vurmalı Çalgılar İçin Şarkılar Kitabı

Ağustos 2024 tarihinde basılan Keman ve Vurmalı Çalgılar İçin Şarkılar Kitabı, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Prof. Dr. Uğur Türkmen, Violonist Birol Aydın ve Perküsyon Sanatçısı, Eğitmeni ve Besteci Engin Gürkey tarafından hazırlanan eserler, genç müzisyenler için eşsiz bir kaynak sunuyor.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş