havadurum

Çanakkale’de ‘Maksimum’ hizmet

Halil Can, açmış olduğu “Maksimum Emlak Danışmanlığı” adlı emlak ofisi ile Çanakkale’de emlak sektörüne adeta yeni bir soluk getirdi. Kentte, şeffaf hizmet anlayışı ile hem alıcı hem de satıcının çıkarları doğrultusunda güvenilir bir hizmetin yeni adresi olmaya aday... Dinamik ve genç kadrosu ile emlak sektörüne iddialı bir giriş yapan “Maksimum Emlak Danışmanlığı”, iskelede bulunan ofisinde sıcak çay eşliğinde sizlerle tanışmayı bekliyor.

2489

Çanakkale’nin tanınan simalarından biri olan aynı zamanda Dolmuş Bar ve Dolmuş Camping’in işletme sahibi olan Halil Can, “Maksimum Emlak Danışmanlığı” adlı ofisi ile kentlilerle emlak sektöründe; güvenilir, samimi, şeffaf hizmet ile buluşuyor. Uzun yıllardır kentte birçok alanda esnaflık yapmış olan Can, emlak sektöründeki deneyimleri doğrultusunda Çanakkale İskele Meydanı’nda açmış olduğu ofisi ile vatandaşları, sıcak kahve eşliğinde tanışmaya, iş yapmaya bekliyor. Gazetemiz OLAY Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Halil Can; “10 yıldır Çanakkale’de esnaflık yapıyorum ardından emlak sektörüne girdim, yeni gayrimenkul şirketimizi kurduk. Çanakkale’de tabela değeri yüksek, göz önünde, insanların kolay ulaşım sağlamaları için ofisimizi kordonda seçtim” şeklinde konuştu.

“Zarar gördüğüm bir şeyi bir başkasına satmam”

Deneyimli, genç, dinamik kadrosu ile müşterilere şeffaf hizmet sunma anlayışı ile açılan Maksimum Emlak Danışmanlığı’na dair emlak danışmanı Halil Can ile görüşmeler sağladı. Sektöründe deneyim kadar kişisel olarak kendini geliştirmenin oldukça önemli olduğuna değinen Can; “Emlak sektöründe deneyim çok önemli ama kişisel gelişim daha önemli, bu işi belki de 20 yıldır yapan insanlar var ama kendilerine bir şey katmamışlar, kendilerini geliştirmemişler, ben bu alanda birçok eğitim aldım, gerek satışta, pazarlamada, sunumda, müşteri ilişkilerinde. İnsanlara doğru hizmet vermeye çalışıyorum, kendim zarar gördüğüm bir şeyi bir başkasına satmam, felsefem budur. Şu an sekiz danışmanımız var, toplamda dokuz kişiyiz, hepimizin ana felsefesi aynı; bir yer satarken ya da alırken yalan söylemek yok” ifadelerini kullandı.

“Danışmanlarımızı her konuda eğitmeye çalışıyoruz”

Dokuz kişilik kalabalık bir kadroları olduğunu belirten Can; “Ekibimiz kalabalık olduğu için herkesin kendine göre bir uzmanlık alanı var, tarla arsa çalışan danışmanımız, konut çalışan danışmanımız var ama Çanakkale küçük bir yer olduğu bunun çok fazla ayrımı yapılmıyor, birinin tarlasını satarken bir de evim var onu da satar mısınız deniliyor ve o danışmanın ilgilenmesini istiyor, böyle olunca o alana da girmiş oluyor, biz de bu yüzden bütün danışmanlarımızı her konuda eğitmeye çalışıyoruz. Genç bir kadromuz var, çoğunluk kadınlardan oluşuyor ve bu işi kadınlar da yapabilir demek istiyoruz çünkü inanılmaz deneyimliler, üç danışmanımız yıllardır bu işin içerisinde, aramıza katılan arkadaşlarımız da bu işi öğrenmeye hevesli insanlar, birçoğu Çanakkale’de tanınmış, esnaflık yapmış insanlar, bir arkadaşımızın beş yıllık bir iş tecrübesi vardı ve oradan istifa etti bizim ekibimize dahil olmak için çünkü bu işi yapmak istedi, bu iş için biz doğru insanız, doğru yönlendirip doğru eğitim vermeye çalışıyoruz, bizim yanımızda kazanacağını düşündüğü için bizim yanımıza geldi. Bir başka arkadaşımız farklı bir emlak firmasından istifa etti biz işin içinde varız diye, o da oldukça deneyimli biri. Aslında bizim kadromuzun dinamiği; herkesin genç olması. Herkesin kendi işi kendine, herkesin kendi doğruları, vizyonu olmalı, kendi vizyon doğrultusunda hareket etmeli” diye konuştu.

“Hizmetimizi şeffaf olarak sunmak bizim amacımız”

Şeffaflık konusunda oldukça hassas olduklarını vurgulayan Can; “Pazarlamada en büyük ana felsefemiz; müşteriye doğruları söylemek, işin ilk başında web tapudan kontrol yapıyoruz, bu yerin borcu var, bir yerde şart konuşmuş mu diye bilgileri almadan ilan girmiyoruz çünkü karşı tarafa mağdur eden durumlar çıkabiliyor ortada, evin üzerine borç olabiliyor, satan kişinin o an aklına gelmiyor olabilir, e bizim de haberimiz olmuyor, müşteri çıkıyor ve biz haberimiz olmadığı için söyleyemiyoruz, son gün iş bozuluyor, emlakçı bana söylemedi diyorlar halkı olarak ama bizim de haberimiz olmuyor ev sahibi söylemediği için, kısacası pazarlama konusunda bütün bilgileri karşı tarafa şeffaf olarak sunmak bizim amacımız” sözlerini kullandı.

“Müşteri geri bildirimleri ile kendimizi şekillendiriyoruz”

“Müşteri geri bildirimleri ile kendimizi şekillendiriyoruz” diyen Can; Biz bu ofisi yeni açtık ama bu işi yapan yedi yıllık, dört yıllık danışmanlar var. Zaten bizim müşteri portföyümüz var, alıcı müşterimiz de var satıcı müşterimiz de var, bizim bu zamana kadar aldığımız geri bildirimler bizim şahsımızla alakalı, ofis yen, kurulduğu için bundan sonra ofisle alakalı olacak, bizim çalışmamızı sevdikleri için insanlar bize iş veriyorlardı ve şu an kendi ofisimizin olması bu duruma artı bir kattı. Tarla arsa çalışan arkadaşımızın müşteri kitlesi o alandan oluşuyor, genelde tarla alanlar, arsa alıp inşaat yapanlar ya da arsayı alıp bekletip satanlar çünkü toprak hiçbir zaman kaybettirmez, her geçen gün değerlenen bir şey, satmasan bile sonuç olarak kendi malın var, ucuza şu an ne alabilirsin dersen daire alamazsın, 1+1 daireler şu an bir buçuk milyondan başlıyor ama bir buçuk milyona üç tane küçük de olsa tarla alabilirsin. Konut çalışan arkadaşımızın, misal konut satıyor birine ardından kiraya veriyor, onun da müşteri portföyü böyle oluşuyor” şeklinde konuştu.

“Elimizden geldiğince insanlara en iyi danışmanlığı sunacağız”

Asıl amaçlarının birileri ile yarışmak olmadığını ifade eden Can; “Hedefimiz; kimseyle iş konusunda yarışmak değil, insanlara doğru hizmeti vermek, kendim zarar göreceğim bir ürünü bir başkasına satmam, bizimle çalışan müşterilere de para kazandırmak için bu yola çıktık, sonuçta bir yer satıyoruz, ardından gelip şunu demeli; burayı bana sen sattın, tekrar satalım demeli. Zarar görmemesi lazım bu üründen, elimizden geldiğince insanlara en iyi danışmanlığı sunacağız” sözlerini kullandı.

“Emlak sektörünün son iki yıl içerisindeki en durgun zamanı”

Çanakkale’nin emlak piyasasını ve son gelişmeleri aktaran Can; “Çanakkale’nin emlak piyasasına gelecek olursak; biz bu ofisi açtık ama emlak sektörünün son iki yıl içerisindeki en durgun zamanında açtık, bu durumun en büyük sebeplerinden bir tanesi faizlerin yükselmesi, faizler yükseldiği için para biraz değere bindi, evet Türk lirası için çok güzel bir şey bu durum, paramız değer kaybetmişti. Faizden para kazanmak kötü ama insanlar şu an parayı faize değerlendiriyorlar, bugün 2 milyon liran var, iki milyona bir tane daire alabilirsin, bu dairenin kira getirisi ortalama 10-12 bin lira olur ama 2 milyona bankadan 80 bin lira faiz alıyor, çok kötü bir durum ama bu emlak sektörüne kötü yansıdı” diye konuştu.

“Önyargının yüzde 70’lik kısmı aslında mülk sahiplerinden kaynaklı”

Toplumda emlakçılara dair oluşan önyargıları ele alan Can; “Vatandaşların emlakçılara karşı bir önyargısı var, bu durumun değişmesi için gelip bizimle tanışsınlar, ofisimize gelsinler, kahve ısmarlayalım, bu önyargının yüzde 70’lik kısmının aslında mülk sahiplerinden kaynaklı olduğunu, kiralık dairelerin bu kadar yükselmesinin sebebini insnalar emlakçılardan biliyor, emlakçı sorumlu değil bu durumdan. Mülk sahibi bize diyor ki; daireye 10 bin lira istiyorum, bu insana hayır 2 bin lira olsun deme lüksüm yok çünkü kendi dairesi ama şöyle devreye girdiğimiz zamanlar oluyor, mesela bir yere 12 bin lira kira isteniyor, burayı 12 bin liraya vermek yerine 10 bin liraya verelim, en azından dairen ilanda fazla kalmasın, üç dört ay geçtikten sonra 12 bin liraya kiraya verirsin, 34 ay kaybın var ya da biz burayı 12 bin liraya kiralarsak kiracı bunu karşılayabilecek mi, bir ay ya da iki ay öder üçüncü ay ya ödeyemezlerse? Böyle diyaloglarla en azından indirim yaptırmaya çalışıyoruz ama ev sahibinin de çıkar göz önünde bulunmalı çünkü oraya bir yatırım yapmış, kredi çekip ev alan bir sürü insan oldu, şu an ki kredi faizleri ile kredi ödeyip, ev almaya çalışıyorlar, haliyle kira oranlarını yükseltti. Aslında her şey birbirine bağlı şeyler, faizler yükseliyor, kredi çekiyor, kredi faizi yükseliyor sonuç olarak evi fazladan kiraya veriyor, satarken de bu durum geçerli” ifadelerini kullandı.

“İnsan kazanmak güzel bir şeydir”

Maksimum Emlak Danışmanlığı’na gelecek olan insanları nasıl bir ortamın beklediğini anlatan Can; “Buraya gelecek olan insanları samimiyet bekliyor, bizim firmamızın ismi ‘Maksimum Emlak Danışmanlığı’ ama sloganımız ‘Bir Çanakkale Kuruluşu’dur. Bunun sebebi ise Çanakkale’de kurulmuş olmamız, dışarıda birçok franchise firma alanlar var, evet bu işin çok daha büyükleri var, onlarla çalışmak istiyorlar ama biz dedik ki; samimiyetimizle, kendimizle bir iş yapalım, insanlar büyük bir şirket olduğum için değil ben olduğum için bana iş versinler istiyoruz, nasıl bir hizmet bekliyor insanları diye soracak olursan da dürüstlük, bir yer satarken müşteriye her şeyi açık bir şekilde sunuyoruz, ofisimize geldiği zaman çayımızı kahvemizi içsin sohbet edelim, sadece iş konuşmamıza gerek yok tanışmış olalım çünkü insan kazanmak güzel bir şeydir” şeklinde konuştu.

“İnsanlara maksimum hizmet alabileceklerini göstermek istiyoruz”

Yeni açılmış olan ofislerine neden Maksimum ismini koyduklarını anlatan Can; “Ofisimize ‘Maksimum’ ismini koymamızın nedeni ise; insanlara bizden maksimum hizmet alabileceklerini göstermek, biz sadece biriyle görüştük, anlaştık, ilanı girip müşteri bekleyelim durumunda bir çalışma tarzımız yok, çalışma olayımız; işin en başından sonuna kadar işi götürmek, elbette ilan girmemiz ve müşteri beklememiz gerekiyor ama sadece bunu yapmıyoruz, elimizde halihazırda olan alıcılara sunuyoruz öncelikle, böyle bir yerimiz var değerlendirmek ister misiniz diyoruz, değerlendirmek istemiyoruz derlerse ilanı giriyoruz, önce o alıcı müşterimize bilgi veriyoruz ardından almadı ve hesabına uymadı, ilan girdikten sonra ilan girip müşterinin gelmesini beklemiyoruz, sosyal medyadan bu işi pazarlamaya çalışıyoruz, çok fazla insana göstermeye çalışıyoruz, birinin aklına takılır alır, belli olmaz. Onun dışında özellikle iskele meydanında reklamlarımız olacak, hem ofisi hem de portföyü tanıtmak çünkü çok göz önünde ofisimiz ve biz de bu avantajı reklamlarla kullanmak istiyoruz. Ofisimiz yeni açıldığı için sosyal medyaya oldukça yoğun zaman harcıyoruz, danışmanlarımızı tanıtmak, ofisimizi tanıtmak için oldukça aktif olarak kullanıyoruz” dedi.

(Dilan Kaynak)

Paylaş