Çanakkale’de İstihdam ve Mesleki Eğitim Toplantısı Yapıldı

Çanakkale İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu, 2023 yılı Ekim dönemi toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün projeleri, faaliyetleri ve istatistikleri hakkında bilgi verildi.

1507

Çanakkale Vali Yardımcısı Abdül Kadir Duran başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Duran, istihdamın önemine vurgu yaparak, kurulun çalışmalarını takdir ettiğini belirtti. Toplantıya, kurul üyeleri Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet, İrfan Mutluay, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz, Ticaret İl Müdürü Hakan Tuncerli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Celil Sezgin, İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, ÇOMÜ Biga İİBF Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Bacak, ÇTSO Başkan Yardımcısı Ersin Kahraman, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Ferhat Güvel ve işçi ve işveren sendikaları temsilcileri ile kamu kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

İŞKUR 2023 projeleri aktarıldı

Toplantının gündem maddelerinden biri olan Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2023 yılında yürüttüğü projeler hakkında Kurula bilgi verildi. Bu projeler arasında “Pamuk Prenses Uyanıyor Tiyatro Gösterisi”, “Hayalindeki Sen CV Yarışması”, “İşe Doğru Europass CV Yarışması” gibi gençlerin istihdama katılımını artırmayı amaçlayan çalışmalar yer aldı. Ayrıca, Kurumun faaliyetleri hakkında da istatistiksel veriler sunuldu. Buna göre, 2023 yılında 15.021 açık iş alınırken, 8.215 kişi işe yerleştirildi. İşe yerleşenlerin 5.297’si erkek iken, 2.918’i kadın oldu. Kayıtlı işsiz sayısı ise 9.542’si kadın, 6.587’si erkek olmak üzere 16.129 olarak belirlendi.

ÇOMÜ-İŞKUR işbirliğiyle eğitimler verildi

Toplantının bir diğer gündem maddesi ise Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında yapılan iki proje ile ilgili sunumlardı. Bu projelerden biri “Üniversite Öğrencilerine Yönelik İŞKUR Eğitimlerinin Değerlendirilmesi İçin Ölçme Aracının Geliştirilmesi ve İzleme Çalışması”, diğeri ise “Ortaöğretim Kurumlarında Meslek Danışmanlığı Kapsamındaki Eğitimlerin Değerlendirilmesi İçin Ölçme Aracının Geliştirilmesi, İzlenmesi ve Rehber Öğretmen Kılavuzunun Geliştirilmesi” projesiydi. Bu projelerin amacı, öğrencilere yönelik verilen eğitimlerin etkinliğini ölçmek ve iyileştirmekti. Projeler hakkında Doç. Dr. Durmuş Özbaşı tarafından detaylı bilgiler verildi.

1915 Çanakkale Köprüsünün ekonomik getirileri masaya yatırıldı

Toplantının son gündem maddesi ise Güney Marmara Kalkınma Ajansı Koordinatörü Recai Başaran’ın yaptığı sunumdu. Başaran, 1915 Çanakkale Köprüsünün ekonomik etkilerini anlatarak, köprünün bölgeye getireceği faydalara değindi. Gündem maddelerinin görüşülerek karara bağlanmasının ardından bilgilendirme ve değerlendirmelerin yapıldığı toplantı, bir sonraki toplantı tarihinin belirlenmesi, görüş ve önerilerin sunulmasıyla sona erdi. (Haber Merkezi)

Paylaş