Çanakkale’de "Geniş Katılımlı Uçak Kaza Kırım Tatbikatı" yapıldı

Çanakkale’de acil durum müdahale ekiplerinin katılımıyla "Geniş Katılımlı Uçak Kaza Kırım Tatbikatı" gerçekleştirildi. 

938

DHMİ Çanakkale Havalimanı Acil Durum Planı çerçevesinde, olası uçak kazalarında, Çanakkale'deki acil durum müdahale operasyonel birimlerinin performanslarının tespit edilebilmesi amacıyla "Geniş Katılımlı Uçak Kaza Kırım Tatbikatı" yapıldı.

Hazırlanan senaryoya göre; içinde 13 yolcu ve 5 mürettebat bulunan bir uçak, havalimanına inişi sırasında İsmetpaşa Mahallesi Metin Oktay Caddesi üzerindeki Belediye Tohum Sandığı karşısındaki alanda kaza kırıma uğradı.

Uçağın kaza kırıma uğraması üzerine itfaiye ekipleri, pist ve çevresinde önlem alarak, uçağın motor kısmında çıkan yangına müdahale etti. Ekiplerin yoğun çabasıyla yangın, kontrol altına alındı. Yaralılar ise ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Olay Yeri İnceleme Ekibi, kazanın gerçekleştiği alanda incelemelerde bulundu. Yaklaşık 20 dakika süren tatbikat başarıyla sonuçlandı.

Tatbikata; Havalimanı Müdürlüğü’nden 3 ARFF aracı ve 50 personel, İl Emniyet Müdürlüğü’nden çevik kuvvet ekipleri ve 20 personel, AFAD İl Müdürlüğü’nden 6 arama kurtarma teknisyeni, Belediye İtfaiyesi, İl Sağlık Müdürlüğü’nden 12 sağlık personeli ve 4 ambulans, UMKE ekibi, Türk Hava Yolları ve Çelebi yer hizmetleri personelleri katıldı. Ayrıca, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden 16 AYAY Bölümü öğrencisi tatbikatta kazazede olarak yer aldı.

(SEVİ GÖZAY UĞURLU)
Paylaş