havadurum

Çanakkale’de “Genç Çiftçiler” Avrupa Birliği hibesi almaya hak kazandı!

Turgut Reis Ortaokulu’nun Tarım İl Müdürlüğü ile yürüttüğü “Genç Çiftçiler” projesini Erasmus Projesi ile Avrupa Birliği hibesinin sahibi oldu.

946

Çanakkale, Avrupa’da da isminden bahsettirmeye devam ediyor. Tarım İl Müdürlüğü ile Turgut Reis Ortaokulu’nun işbirliği çalışmaları kapsamında yürütülen “Genç Çiftçiler” projesiyle Avrupa Birliği hibesi almaya hak kazandı.

Öğrenciler büyük bir coşkuyla karşılandı

“Genç Çiftçiler Avrupa’ya açılıyor” isimli Erasmus projesinde, nisan ayında Hollanda’da iş başı gözlem yapan öğretmenler, geçtiğimiz hafta öğrencileri ile birlikte İspanya’da öğrenci hareketliliği gerçekleştirdi. Altı öğretmen ve altı öğrencinin katıldığı erasmus etkinliği için İspanya’nın Valensiya kentinde CEIP Lope de Vega isimli okula giden katılımcılar okul tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

Farklı kültürler bir araya geldi

Çanakkale’den İspanya’ya giden öğretmenler ve öğrenciler, Türk bayrakları ile karşılandı. Türk öğrenciler, diğer öğrencilerle birlikte doğa gezisi, oyunlarla ve çeşitli etkinliklerle keyifli vakit geçirdi. Torrent belediye başkanı tarafından belediye toplantı salonunda ağırlanan Turgut Reis Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri belediye başkanı ile sohbet etme fırsatı buldu. Farklı kültürlerin bir araya geldiği etkinlikler, iki ülke için de güzel anılar ortaya çıkardı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş