havadurum

Çanakkale’de geleneksel çocuk oyunları yeniden yaşatılıyor

Çanakkale’de Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu" projesi kapsamında minikler, geleneksel çocuk oyunlarını yaşatmaya devam ediyor.

882

Çanakkale’de minik öğrencilere, geleneksel çocuk oyunlarını hatırlatmak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından önemli bir etkinlik gerçekleştirildi. “Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu” projesi kapsamında, çocuklar eski oyunların tadını hep birlikte çıkardı.

Çocuklara katkı sağlamayı amaçlıyor

Öğrencilerin bilişsel, duyuşsal, psikomotor, sosyal ve kültürel gelişimlerine katkı sağlayacağı düşünülen geleneksel çocuk oyunlarının okul ortamlarında canlandırılması, ders içi ve ders dışı faaliyetlerde yer alması ve okul bahçelerinde geleneksel çocuk oyunlarının oynanmasını teşvik etmeyi amaçlıyor. Etkinlikler kapsamında, "Yüz Yüze 100 Çocuk Oyunu Öğretmen Uygulama Kılavuzu" yayınladı. Hazırlanan kılavuz kapsamında, 28 Mayıs Dünya Oyun Oynama Günü'nde Çanakkale merkezdeki okulların katılımlarıyla "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenlikleri" düzenlendi.

Milli Eğitim’den tam destek!

Çanakkale Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirilen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliklerine; Çanakkale İl Millî Eğitim Müdür Vekili Hasan Ergüven, Millî Eğitim Şube Müdürleri Bilal Bilen ve Ercan Konyar, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katılım sağladı.

Hep birlikte oyun oynadılar

Öğretmenler ve yöneticiler, öğrencilerin seveceği ortamlarda oyun oynayabilmeleri için Anadolu Hamidiye Tabyalarında hazırlıklarını sürdürdü. Dünya Oyun Oynama gününe özel çeşitli süslemeler, aktiviteler, görsel ve işitsel düzenlemelerin yer aldığı etkinlikte çocuklar, geleneksel çocuk oyunlarını öğretmenleri ve aileleriyle birlikte oynadı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş