havadurum

Çanakkale’de Diyabet Okulu Mezunlarını Verdi

Çanakkale Mehmet Akif Devlet Hastanesi’nde 8 yıldır devam eden Diyabet Okulu, yılın son kursiyerlerini mezun etti. Diyabet hastalarına sağlıklı yaşam bilgisi veren okul, 2024 yılında da eğitimlerine devam edecek.

965

Diyabet, günümüzde pek çok insanın yaşam kalitesini etkileyen bir sağlık sorunu. Diyabet hastalarının sağlıklı bir yaşam sürdürebilmeleri için bilinçli olmaları ve doğru beslenme, egzersiz, ilaç kullanımı gibi konularda eğitim almaları gerekiyor. Bu amaçla Çanakkale Mehmet Akif Devlet Hastanesi’nde 8 yıl önce başlatılan Diyabet Okulu, yılın son kursiyerlerini mezun etti.

Diyabet Okulu, Diyabetle Sağlık Yaşam konusunda 9 saat süren temel diyabet eğitimi veriyor. Eğitimde, diyabetin tanımı, belirtileri, komplikasyonları, tedavisi, beslenme, egzersiz, kan şekeri ölçümü, ilaç kullanımı, ayak bakımı gibi konular anlatılıyor. Eğitim sonunda katılımcılara katılım belgeleri ve diyabet eğitim kitapçığı takdim ediliyor.

Diyabet Okulu’nun yılın son mezuniyet törenine, Başhekim Op. Dr. Hasan Keser, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Sibel Yiğit ve hastane yönetimi katıldı. Mezun olan kursiyerler, aldıkları eğitimin kendilerine çok faydalı olduğunu ve diyabetle daha iyi başa çıkabildiklerini belirttiler. Başhekim Keser de, diyabet hastalarının sağlıklı yaşam için eğitim almalarının önemine vurgu yaparak, Diyabet Okulu’nun 2024 yılında da eğitimlerine devam edeceğini duyurdu.

(Esra Güller)

Paylaş